بلاگ

شینه کشی تابلو برق

شینه کشی تابلو برق صنعتی

شینه کشی در تابلوی برق به منظور انتقال جریان بهتر در تابلوی برق است. زمانی که جریان برق در یک تابلو بسیار بیشتر باشد به جای کابل از شینه کشی استفاده می‌شود. تابلوی برق از تجهیزات مختلفی تشکیل می‌شود که برای برقراری ارتباط میان آنها باید از شینه کشی استفاده کرد. هرچه دقت در انجام این کار بیشتر باشد عملکرد بهتری در تابلو برق به وجود خواهد آمد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با ثانیرا همراه شوید.

شینه کشی تابلو برق صنعتی

شینه‌کشی چیست؟

در تابلوهای برق با سطح جریان بالا، عموماً از شینه کشی برای انتقال جریان برق استفاده می‌شود. شینه‌ها به نوعی نقطه اتصال مشترک بین تجهیزات مختلف در تابلو برق هستند و برای توزیع برق از نقطه مرکزی به تجهیزات مختلف استفاده می‌شوند.در نصب و شینه کشی در تابلوهای برق با سطح جریان بالا، باید اصول و قوانین خاصی را رعایت کرد. شینه (Busbar) یا رابط برق، یک نوع تسمه یا میله فلزی است که برای انتقال برق از منبع به مقصد استفاده می‌شود. در تابلوهای برق صنعتی و ساختمانی، شینه‌ها از مواد فلزی مانند مس استفاده می‌شوند.

در شینه‌کشی تابلو برق چه مواردی محاسبه می‌شوند؟

 مهمترین عوامل موثر که در هنگام شینه کشی باید رعایت شود شامل موارد زیر هستند:

  1. جریان مجاز: بر اساس نوع و نیاز سیستم برقی ساختمان، جریان مجاز باید براساس استانداردها و قوانین مربوطه مشخص شود. این جریان مجاز برای شینه ها باید محاسبه و تعیین شود.
  2. جریان همزمان: در طراحی شینه کشی، جریان همزمان مختلف برقی که در هر زمان در شینه جریان می‌یابند باید مورد بررسی و محاسبه قرار گیرد تا شدت جریان و ابعاد شینه‌ها به درستی تعیین شود.
شینه کشی تابلو برق صنعتی
شینه کشی تابلو برق صنعتی

مزایای استفاده از شینه مسی

  1. توانایی انتقال جریان بالا: شینه‌های مسی با عرض و ضخامت بزرگ‌تر نسبت به سیم‌های مسی عادی قادر به انتقال جریان بالا هستند.
  2. حرارت کمتر: شینه‌های مسی با سطح بزرگ‌تر می‌توانند حرارت بیشتری را از خود جذب کنند و از طریق سطح بیرونی‌شان آن را به محیط انتقال دهند. این ویژگی باعث کاهش احتمال بالا رفتن دما در تابلو برق می‌شود.
  3. فضای کمتر: استفاده از شینه‌های مسی به جای سیم‌های مسی در تابلوهای برق، به این معنی است که فضای کمتری اشغال می‌کنند و برای طراحی و مونتاژ تابلو برق از حجم کمتری نیاز است.

جهت مشاوره رایگان و استفاده از خدمات شینه کشی تابلو برق با بهترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما تماس بگیرید.

علت استفاده از شینه کشی در تابلو برق

دلیل اصلی استفاده از شینه کشی در تابلوهای برق با جریان بالا این است که شینه‌ها قابلیت انتقال جریان بالا را دارند و با افت ولتاژ کمتری روبرو می‌شوند. برخلاف سیم‌ها، شینه‌ها دارای سطح بزرگ‌تری هستند و این به معنای کاهش مقدار افت ولتاژ و افزایش کارایی سیستم برقی است.در تابلوهای برق صنعتی و ساختمانی با سطح جریان بالا، استفاده از سیم‌ها برای انتقال برق ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد. به عنوان مثال:

  1. انتقال جریان: سیم‌ها در جریان‌های بالای ۱۲۵ آمپر ممکن است با مشکلات مواجه شوند و افت ولتاژ بیشتری را تجربه کنند. با استفاده از شینه‌های مسی، مقدار این افت ولتاژ کاهش می‌یابد و میزان انرژی از منبع تا مقصد با کمترین افت انتقال می‌یابد.
  2. فضای کمتر: شینه‌ها از سیم‌ها حجم کمتری اشغال می‌کنند و جای کمتری در تابلو برق را اشغال می‌کنند. این امکان را به طراحان می‌دهد تا فضای بیشتری برای تجهیزات دیگر در نظر بگیرند.
  3. مقاومت الکتریکی: شینه‌ها به علت سطح بزرگ و آمپر بالا کمترین مقاومت الکتریکی را دارند که منجر به کاهش افت ولتاژ و افزایش کارایی سیستم برقی می‌شود.

نکات مهم برای شینه‌کشی

  1. انتخاب مناسب مواد: در انتخاب شینه‌ها، مواد با کیفیت و با توجه به جریان برق، مقدار افت ولتاژ، مقاومت الکتریکی و تحمل حرارت را در نظر بگیرید. شینه‌های مسی به‌طور معمول برای انتقال جریان بالا استفاده می‌شوند.
  2. طراحی صحیح: در طراحی تابلو برق، باید به صورت مناسب مسیرهای شینه‌ها، اتصالات، و نقاط تماس آنها در نظر گرفته شود. طرحی کامل و دقیق باعث کاهش احتمال خطاها و مشکلات در آینده خواهد شد.
  3. نصب و اتصالات صحیح: اتصال شینه‌ها باید به‌طور دقیق و با رعایت استانداردها و قوانین انجام شود. اتصالات و جوشکاری‌ها باید بدون جوشکاری ناخواسته، خشک، و پایدار باشند.
  4. پایش و نگهداری: تابلو برق باید به‌طور دوره‌ای بررسی و پایش شود. اتصالات و شینه‌ها باید با دقت بررسی و در صورت نیاز تعویض یا تعمیر شوند. همچنین، پاک کردن شینه‌ها و اطمینان حاصل از عدم تجمع خاک و رسوبات نیز بسیار مهم است.
  5. محافظت در برابر خوردگی و حرارت: شینه‌ها در معرض خوردگی و حرارت قرار دارند. بنابراین، باید از استفاده از روکش‌ها و پوشش‌های محافظتی مناسب برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از خوردگی و افزایش دما استفاده کرد.
  6. رعایت استانداردها: در هنگام انتخاب، نصب، و پیاده‌سازی شینه‌ها در تابلو برق، باید استانداردها و قوانین مربوطه را رعایت کنید. استانداردهای مرتبط با شینه‌کشی شامل IEC 61439، IEC 60364 و NEC است.
شینه کشی تابلو برق صنعتی
سخن پایانی

همانطور که برای شما توضیح دادیم برای ارتباط تجهیزاتی که در یک تابلو برق وجود دارد باید از کابل استفاده شود. هرگاه جریانی که در یک تابلو برق وجود دارد بسیار زیاد باشد نمی‌توان از کابل‌ها استفاده کرد و برای آن شینه کشی گزینه مناسبی است. در هنگام شینه‌کشی تابلوهای برق باید به نکات مختلفی توجه داشت تا این کار به بهترین نحو انجام شود. افرادی که این کار را انجام میدهند از تخصص و مهارت کافی برخوردار هستند. برای دریافت خدمات بیشتر و خرید تابلو برق صنعتی و در این زمینه و مشاوره می‌توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *