بلاگ

آشنایی با تابلو برق فشار ضعیف

آشنایی با تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف دستگاهی الکتریکی است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این تابلو از سیستم برق و سیم کشی محافظت می‌کند و در کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، پالایشگاه‌ها و محیط‌های مختلف استفاده می‌شود. قطعات تابلو برق فشار ضعیف هر کدام وظیفه‌ی خاصی بر عهده دارند مانند کنتاکتور که دستگاه‌های سه فاز و تک فاز را از راه دور قطع می‌کند.

 ترانس‌ها، انواع سنسور‌ها، کلید‌های بی متال، ترموستات و شمارنده‌ی دیجیتال از دیگر اجزاء تابلو برق هستند و عملکرد خاصی از خود نشان می‌دهند. تابلو برق فشار ضعیف به صورت متنوع تولید می‌شود و در انواع توکار، روکار، ایستاده، رومیزی و مدل‌های مختلف وجود دارد. در ادامه‌ی این مقاله از ثانیرا با تابلو برق فشار ضعیف بیشتر آشنا خواهید شد.

تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف وسیله‌ای الکتریکی است که در تنوع بالایی تولید می‌شود. این تابلو دارای اجزای داخلی متعددی می‌باشد که پوشش فلزی آ‌ن‌ها را احاطه کرده است. این پوشش از قطعات آن محافظت می‌کند که دچار آسیب نشوند و گرد و خاک به داخل آن‌ها نفوذ نکند. همچنین امنیت افراد هنگام تماس با دستگاه تأمین شود.

 وظیفه‌ی اصلی تابلو برق فشار ضعیف حفظ سیم کشی ساختمان‌ها است و کنترل ولتاژ و تنظیم جریان در هنگام کاهش فشار می‌باشد. تابلو‌های صنعتی در انواع فشار ضعیف، متوسط و قوی وجود دارند که بر حسب نیاز در صنایع استفاده می‌شوند. ولتاژ تابلو برق فشار ضعیف تا محدوده‌ی ۱۰۰۰ می‌باشد. برخی مراکز صنعتی به علت بزرگی ممکن است با چند نوع از این تابلو‌ها کار کنند. همچنین در فضاهای مختلف بر اساس حجم فضا تابلو‌های متنوعی به کار می‌روند.

اجزای سازنده تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف دارای اجزای ریز و درشت زیادی می‌باشد که هر کدام برای هدف خاصی در آن طراحی شده‌اند. ترانس‌ها، کنتاکتور، سنسور‌ها، ترموستات، مقره پلاستیکی، کلید‌های اتوماتیک و بی متال از اجزای مهم این تابلو هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

اجزای تابلو برق فشار ضعیف

جهت مشاوره رایگان و استفاده از خدمات انواع تابلو برق  با مناسب‌ترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما  تماس بگیرید.

ترانس‌ها

ترانس‌ها یکی از قطعات مهم تابلو برق فشار ضعیف می‌باشند که برای اندازه گیری ولتاژ و جریان تابلو برق به کار می‌روند.

کنتاکتور‌ها

کنتاکتور نوعی کلید مغناطیسی است که همه‌ی وسایل برقی و دستگاه‌های سه فاز و تک فاز را از راه دور قطع می‌کند. این کار در صورت احساس خطر و کاهش فشار سیستم‌های برقی خیلی سریع انجام می‌گیرد تا از آسیب دستگاه‌ها جلوگیری شود. کنتاکتور‌ها اتصال مدار فرمان را نیز قطع می‌کنند.

خرید تابلو برق صنعتی با بالاترین کیفیت از ثانیرا: خرید تابلو برق صنعتی

انواع سنسورها

سنسور‌ها یا حسگر‌ها در تابلو برق فشار ضعیف کمیت فیزیکی را به الکتریکی تبدیل می‌سازند تا در عملکرد صحیح تابلو تأثیر ایجاد کنند.

ترموستات

ترموستات دماهای حرارتی و عملکردی دستگاه را تنظیم کرده و آن‌ها را در یک جهت هدایت می‌کند.

مقره پلاستیکی

مقره پلاستیکی یا سرامیکی ابزاری است که به عنوان عایق بین محفظه و شینه موجود در تابلو برق فشار ضعیف استفاده می‌شود.

کلید‌‌های اتوماتیک MCB وmccb

کلید mccp در دو نوع تولید می‌شودکه یکی برای حفاظت در برابر خطا و دومی جهت حفاظت در مقابل اضافه بار استفاده می‌شود. این کلید نوعی قطعه‌ی الکترونیکی است که کاربردی مشابه انواع فیوز دارد. کلید mcb جریان را در حالت تحمیل بار اضافی قطع می‌کند. فیوز‌ها نسبت به این کلید با حساسیت بالایی عمل می‌کنند. کلید mccb  دقت عملکرد بالایی در مقایسه با mcb دارد.

کلید‌های بی متال نوع تک فاز و سه فاز

کلید‌های بی متال در هنگام داغ شدن موتور دستگاه اهمیت بالایی می‌یابند چون سبب قطع اتوماتیکی آن می‌شوند. کلید‌ها در زیر کنتاکتور قرار دارند و نقش حفاظتی برای موتور‌های دارای بار اضافی ایجاد می‌کنند. قطع جریان کلید‌های بی متال به این صورت است که این کلید‌ها حاوی دو فلز با جنس‌های مختلف هستند که هنگام داغ شدن یکی از فلز‌ها خم شده و سبب قطع برقمی‌شود.

کلید جدا کننده

کلید جدا کننده در تابلو برق فشار ضعیف برای آسان نمودن نگهداری و تعمیر به کار می‌رود و به صورت اتوماتیک و دستی وجود دارد.

تایمر‌ها و تایم سوئیچ‌ها

این قطعات در تابلو برق وظیفه‌ی تنظیم زمان بین دو  مدار را بر عهده دارند.

شمارنده دیجیتال و برقگیر

شمارنده دیجیتال برای نمایش فرآیند‌ها و جهت کنترل آن‌ها در تابلو برق استفاده می‌شود. همچنین در اندازه گیری پارامترهایی مانند توان و ولتاژ نقش دارد. برقگیر هم از دستگاه در برابر ولتاژ بالا و جریان اضافی محافظت می‌کند.

شینه‌های داخلی و میکروسوئیچ ها

شینه‌ها برای اتصال قطعات داخلی و نگهداری آن‌ها استفاده می‌شوند. میکروسوئیچ‌ها هم در مدارهای الکترونیکی جهت قطع و وصل برق به کار می‌روند.

انواع تابلو برق فشار ضعیف

انواع تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف در تنوع بسیار بالایی تولید می‌شود و در مدل‌های ایستاده، دیواری و رومیزی وجود دارد. تابلو‌ها بر اساس طرح در انواع تابلو برق طرح ریتال و سیواکن ساخته می‌شوند. تابلو‌های حفاظت و کنترل، کنترل اتوماسیون، اصلاح ضریب قدرت، pcc وmcc توسط سایت‌ها بیشتر عرضه می‌شوند و در صنایع مختلف و کارخانه‌ها کاربرد بالایی دارند.

  • تابلو‌های ایستاده: تابلو برق فشار ضعیف ایستاده ارتفاعی حدود ۲ متر دارد و در فضاهایی نصب می‌شود که همه‌ی امکانات جلو و عقب آن در دسترس باشند. در حقیقت برای نصب این تابلو فضای بزرگی نیاز است. تابلو ایستاده دارای اسکلت فلزی، درب و تجهیزات مختلفی می‌باشد. در سقف تابلو چند قلاب برای جابجایی آن طراحی شده است.
  • تابلو برق‌های دیواری: تابلو برق‌های فشار ضعیف دیواری در انواع توکار و روکار ساخته می‌شوند. در تولید آن‌ها ورق‌های گالوانیزه یا روغنی برای افزایش استحکام قطعات به کار می‌‌روند. تابلو‌های روکار با استفاده از اتصالات گوشواره مانند روی دیوار نصب می‌شوند. تابلو‌های تو کار در داخل دیوار یا جداره نصب شده و به دو صورت سوئینگ و رک وجود دارند.
  • تابلو برق‌های سیواکن و ریتال: تابلو برق‌ سیواکن اندازه‌ی بزرگی دارد و در محیط‌های صنعتی به کار می‌روند. این نوع تابلو‌ها فضای بیشتری را اشغال می‌کنند. تابلو برق ریتال طرفداران زیادی دارد و فضای کمتری را اشغال می‌کند. این تابلو روی دیوار نیز قابل نصب است.

جهت مشاوره رایگان و خرید انواع تابلو برق  فشار ضعیف ریتال و سیواکن با بهترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما  تماس بگیرید.

اجزای تابلو برق فشار ضعیف
کاربرد تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف در واحد‌های مسکونی، کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، پارک‌ها، بیمارستان‌ها، پالایشگاه‌ها و میدان‌های نفتی و گاز کاربرد دارد. همچنین در هر محیطی که برق در آن‌ها وجود دارد قابل استفاده هستند. مراکزی که کنترل و حفاظت برق‌ آن‌ها با تابلو برق فشار ضعیف تطابق دارد، محل مناسبی برای نصب این دستگاه‌ها می‌باشند.

سخن پایانی

تابلو برق فشار ضعیف یکی از پرکاربرد‌ترین دستگاه‌ها در صنایع مختلف می‌باشد که امنیت بالایی را برای سیستم برق رسانی آن‌ها فراهم می‌سازد. این دستگاه از قطعات مختلفی تولید شده که دارای پوشش هستند و امکان استفاده‌ی آسانی را برای کاربر ایجاد می‌کنند. صنایع با در نظر گرفتن فضا، ولتاژ و جریان برق نوع خاصی از تابلو‌ها را انتخاب می‌کنند تا پاسخگوی سیستم برق رسانی آن‌ها باشد. تابلو برق فشار ضعیف در انواع بسیار متنوعی وجود دارد. تابلو‌های ایستاده، دیواری و رومیزی از معروف‌ترین آن‌ها هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تابلو برق فشار ضعیف با مشاوران ما در ثانیرا تماس حاصل کنید.

کاربردهای تابلو برق فشار ضعیف
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *