دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور دستگاهی متشکل از ژنراتور و یک موتور دیزلی است که سوخت گازوئیل را به برق استفاده می‌کند. این دستگاه که با نام‌هایی مثل مولد برق و برق اضطراری نیز شناخته می‌شود مصارف گوناگونی دارد. به عنوان مثال در مکان‌هایی که دسترسی به برق شهری ممکن نیست، دیزل ژنراتور می‌تواند برق مورد نیاز برای فعالیت‌های روزانه را تامین کند؛ همچنین در محل‌هایی مثل بیمارستان که قطعی برق در آن‌ها خطرات جانی ایجاد می‌کند، استفاده از دیزل ژنراتور ضروری است. اگر شما هم به فکر خرید دیزل ژنراتور برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی خود هستید ادامه این مطلب را از دست ندهید.

برای تهیه و خرید انواع دیزل ژنراتور و کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید 

محصولات دیزل ژنراتور

برای سفارش انواع دیزل ژنراتور و دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاوران ما در ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور یا دستگاه مولد برق معمولا در بین مردم به عنوان برق اضطراری شناخته می‌شود. وظیفه این دستگاه تولید برق در زمان‌هایی است که به برق شهری متصل نیستید. در اصطلاح فنی دیزل ژنراتور به وسیله‌ای گفته می‌شود که از دو بخش موتور دیزلی و ژنراتور تشکیل شده و برق تولید می‌کند. به عبارت دیگر دیزل ژنراتور گازوئیل را به برق تبدیل می‌کند و در مواقع اضطراری می‌تواند جایگزین برق شهری شود. در زیر دو بخش اصلی دیزل ژنراتور به اختصار مورد بررسی قرار گرفته است:

موتور دیزلی

موتور دیزلی به صورت احتراق داخلی عمل می‌کند و با فشرده‌سازی هوا در سیلندرها احتراق ایجاد شده و موتور شروع به کار می‌کند. نوع احتراق و عملکرد موتورهای دیزلی و بنزینی و گازی با هم متفاوت هستند و سوخت اصلی موتور دیزلی از گازوئیل تشکیل می‌شود. موتورها دارای یک شفت هستند که با اتصال آن به آلترناتور، شفت شروع به چرخیدن می‌کند و می‌توانیم با آن دستگاه برق تولید کنیم.

آلترناتور

آلترناتور یا ژنراتور قسمت دیگری از دستگاه دیزل ژنراتور است که انرژی مکانیکی چرخشی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این عمل به کمک دو بخش مهم در ژنراتور، یعنی سیم پیچی ثابت و سیم پیچی چرخشی انجام می‌گیرد. همانطور که گفته شد آلترناتورها به شفت موتور وصل شده و انرژی الکتریکی تولید می‌کنند. زمانی که آلترناتور را به شفت موتور متصل می‌کنیم سیم پیچی چرخشی شروع به چرخیدن می‌کند؛ در نتیجه این عمل، در درون سیم پیچی ثابت نیروی الکترومغناطیس ایجاد می‌شود و می‌توان از آن برق دریافت کرد.

مشاوره و طراحی انواع تابلو برق اضطراری , ATS دیزل ژنراتور تا 5000 آمپر

تامین و خرید انواع دیزل ژنراتور ایرانی و خارجی

ساخت انواع کانوپی سایلنت (کاور) دیزل ژنراتور

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخابی لذت بخش با مشاورن ما برای خرید انواع دیزل ژنراتور با اطمینان کامل تماس حاصل فرمایید.

ساختار دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی دریافت کرده و به انرژی الکتریکی قابل استفاده تبدیل می‌کند. این دستگاه با تولید برق می‌تواند در مواقع اضطراری و شرایط قطعی برق شهری، از مختل شدن فعالیت‌های روزانه جلوگیری کند؛ همچنین دیزل ژنراتور از وقفه در عملیات کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و کسب‌‌وکارهای مختلف که وابسته به برق شهری هستند پیشگیری می‌کند. دیزل ژنراتور از چندین بخش مهم تشکیل شده است که همگی در کنار هم به عملکرد این دستگاه کمک می‌کنند. در زیر به معرفی و بررسی اجزای دیزل ژنراتور می‌پردازیم:

موتور ژنراتور

اساسی‌ترین جزء دیزل ژنراتور، موتور است که منبع انرژی مکانیکی ورودی محسوب می‌شود. در انتخاب موتور دیزلی باید به موارد مختلفی مثل نوع، نحوه کار و شیوه نگهداری از موتور توجه کرد.

دینام

کارکرد اصلی دینام یا آلترناتور این است که انرژی حاصل از چرخش محور را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. میزان جریان برق القا شده متناسب با قدرت میدان و طول سیم افزایش پیدا می‌کند. ژنراتورهای مدرن در اطراف محور چرخش مرکزی خود دارای چندین آهنربای بزرگ و قوی هستند که در یک خوشه قرار می‌گیرند. قسمت چرخان ژنراتور، روتور نامیده می‌شود که در اطراف آن سیم‌پیچی‌های محکمی وجود دارند. هنگامی که نیروی خارجی یعنی موتور دیزل، شفت مرکزی را می‌چرخاند قطب‌های شمال و جنوب میدان مغناطیسی روتور در امتداد این سیم‌پیچی‌ها حرکت می‌کنند و جریان الکتریکی شدیدی به نام جریان متناوب ایجاد می‌شود.

رگولاتور ولتاژ

کار رگولاتور این است که ولتاژ خروجی را در یک مقدار استاندارد و مناسب تنظیم کند و از تغییر ولتاژ و آمپراژ با تغییر سرعت موتور جلوگیری کند. لوازم الکتریکی نیازمند یک منبع تغذیه مطمئن هستند و به همین خاطر لازم است خروجی ژنراتور فاقد نوسانات و ریسک باشد. رگولاتور بخش پیچیده و مهمی از ژنراتور دیزلی است که این وظیفه را بر عهده دارد.

سیستم سوخت

ژنراتورهای دیزلی از سوخت دیزل یا گازوئیل تغذیه می‌کنند. سیستم سوخت دارای قسمت‌های مختلفی است و سوخت مورد نیاز برای فعالیت دیزل ژنراتور را تامین و حفظ می‌کند. مخزن ژنراتور می‌تواند سوخت لازم برای ۶ تا ۸ ساعت کار دیزل ژنراتور را نگهداری کند. این مخزن ممکن است در ژنراتورهای کوچک در داخل محفظه ژنراتور نصب شود یا برای واحدهای بزرگ‌تر در یک ساختار جداگانه و مستقل ایجاد گردد.

سیستم سوخت همچنین شامل بخش‌های دیگری از جمله لوله‌‌های حمل‌کننده سوخت به موتور، پمپ، فیلتر و شیر تهویه مخزن سوخت می‌شود. در ضمن یک اتصال سرریز هم وجود دارد تا در صورت پر شدن مخزن، گازوئیل روی سطح موتور یا آلترناتور پخش نشود.

سیستم خنک‌کننده

موتور دیزل مانند موتور وسایل نقلیه، علاوه بر انرژی مکانیکی مقدار زیادی گرما نیز تولید می‌کند. برای اینکه گرمای اتلافی خنک شود به یک مایع خنک‌کننده نیاز داریم تا بعد از خنک کردن، از مبدل حرارتی عبور کند و گرما را تخلیه کند. گرمای موتور ممکن است در هوای آزاد یا درون یک مایع خنک‌کننده ثانویه خالی شود.

تابلو برق دیزل ژنراتور

این بخش به کنترل فعالیت‌‌های ژنراتور کمک می‌کند و امکان انجام برخی عملکردها را به کاربر می‌دهد. کنترل‌ها و خروجی‌های تابلو برق ats دیزل ژنراتور معمولا شامل موارد زیر است:

  • کلید روشن/ خاموش و انتخاب حالت دستی، خودکار یا هردو
  • کلید انتخاب فاز
  • کلید مد موتور
  • روغن موتور
  • سرعت موتور
  • کلید فرکانس
  • شارژ باتری
  • دمای خنک‌کننده
  • ولتاژ خروجی ژنراتور
  • جریان خروجی ژنراتور
  • فرکانس توان AC

سیستم تخلیه

موتورهایی که با سیستم احتراق داخلی کار می‌کنند گازهایی را منتشر می‌کنند که گاهی سمی هستند؛ بنابراین باید ساز و کاری برای تخلیه این گازها دور از افراد و دور از ژنراتور وجود داشته باشد. سیستم تخلیه و اگزوزهایی که به این منظور تعبیه می‌شوند، از میسری عبور کرده و به هوای آزاد هدایت می‌گردند. پیش از نصب ژنراتور جدید باید مطمئن شوید که تمام مقررات ایمنی و بهداشتی مربوط به سیستم‌های اگزوز را رعایت کرده‌اید.

سیستم راه‌اندازی

موتور دیزلی برای اینکه شروع به کار کند، مانند موتور وسایل نقلیه نیاز به یک سیستم راه‌اندازی مثل استارت ماشین دارد؛ به همین دلیل یک موتور الکتریکی کوچک در دیزل ژنراتورها قرار می‌گیرد که از باتری تغذیه می‌کند؛ سپس این موتور الکتریکی انرژی لازم برای راه‌اندازی موتور دیزلی را تامین می‌کند. باتری به وسیله شارژر جداگانه یا به کمک خروجی ژنراتور شارژ می‌شود و برای دفعات بعدی قابل استفاده است.

فیلم معرفی قطعات دیزل ژنراتور

یک دیزل ژنراتور (Diesel Generator) یا به عبارت بهتر، ژنراتور دیزلی، که گاهی موتور برق نیز نامیده می‌شود، انرژی مکانیکی (حرکتی) را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. در واقع، یک ژنراتور دیزلی ترکیبی از یک موتور دیزلی (برای چرخاندن ژنراتور) و یک آلترناتور یا ژنراتور الکتریکی است که از آن برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می‌شود. برای آشنایی با تمام قطعات دیرل ژنراتور ویدیو آموزشی روبرو را مشاهده کنید.

دیزل ژنراتور چطور کار می‌کند؟

دیزل ژنراتور فرایندهایی را برای تولید جریان متناوب برق انجام می‌دهد و انرژی مکانیکی چرخشی را به انرژی الکتریکی قابل استفاده در دستگاه‌های برقی تبدیل می‌کند. اولین مرحله ایجاد برق در دیزل ژنراتور با یک فرایند احتراقی آغاز می‌شود. زمانی که موتور دیزلی انرژی شیمیایی موجود در سوخت را تبدیل به انرژی مکانیکی دوار( چرخشی) می‌کند، روند تبدیل انرژی شروع می‌شود.

به بیان ساده‌تر عملکرد دیزل ژنراتور بر پایه بهره‌گیری آلترناتور از نیروی مکانیکی است که موتور تولید می‌کند. پس از آن برق ایجاد شده توسط دینام (آلترناتور) به وسیله سیم‌پیچی که در یک میدان مغناطیسی در حرکت است، جریان می‌یابد؛ در نتیجه این عمل، بارهای الکتریکی القا شده و خروجی برق دریافت می‌شود.

تفاوت دیزل ژنراتور و ژنراتورهای گازی

ژنراتورهای گازی از گاز شهری تغذیه می‌کنند و می‌توان گفت سوخت این نوع ژنراتورها کاملا در دسترس همه قرار دارد؛ با این حال دیزل ژنراتور محبوبیت بیشتری در بین مردم دارد. یکی از مهم‌ترین علت‌هایی که مردم ترجیح می‌دهند از دیزل ژنراتور به جای ژنراتور گازی استفاده کنند این است که قیمت دیزل ژنراتور کاملا مقرون به صرفه است. در مقابل هزینه اولیه ژنراتورهای گازی بسیار زیاد بوده و تامین قطعات یدکی آن نیز دشوارتر خواهد بود. به طور کلی با مقایسه دیزل ژنراتور و ژنراتور گازی می‌توان به این نتیجه رسید که دیزل ژنراتور کاربری آسان‌تری داشته و استفاده و نگهداری از آن نیازمند دانش و تجربه خاصی نیست.

همچنین به دلیل کندکار بودن دیزل ژنراتور، قطعات این دستگاه‌ها کمتر دچار استهلاک می‌شوند؛ از همین رو دیزل ژنراتور بهترین پیشنهاد برای مصرف‌کنندگان برق اضطراری یا دائمی در هنگام عدم دسترسی به برق شهری است. حمل و راه‌اندازی دستگاه‌های دیزل ژنراتور به سهولت انجام می‌گیرد و برای مصارف شهری و خانگی بسیار کاربردی خواهد بود.

میزان مصرف سوخت دیزل ژنراتور

برای تخمین میزان مصرف سوخت دیزل ژنراتور باید در نظر داشته باشید که عوامل مختلفی بر این فاکتور تاثیر می‌گذارند. عواملی از جمله اندازه دیزل ژنراتور، میزان بار وارده بر دیزل ژنراتور، ارتفاع از سطح دریا، رطوبت نسبی محیط، درجه حرارت محیط، کیفیت گازوئیل مصرفی و عمر دیزل ژنراتور بر میزان مصرف سوخت ژنراتور تاثیر می‌گذارند.

به طور متوسط می‌توان اعلام کرد که دیزل ژنراتور در هر ساعت حدود ۱۹۰ تا ۲۲۰ لیتر گازوئیل را به ازای هر کیلووات صرفی، استفاده می‌کند. به عنوان مثال یک دیزل ژنراتور با توان ۱۰۰ کاوا در صورتی که به طور میانگین ۸۰ کاوا بار مصرفی را متحمل شود، مصرف سوختی معادل ۱۰ لیتر در ساعت خواهد داشت. البته محاسبه میزان مصرف سوخت دیزل ژنراتور تقریبی بوده و یک عدد ثابت نیست. زیرا همانطور که گفته شد این میزان از عوامل مختلفی تاثیر می‌پذیرد و بسته به شرایط ممکن است متغیر باشد.

جهت مشاوره رایگان و خرید دیزل ژنراتور با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما تماس بگیرید.

انواع دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور در اندازه‌های مختلف و برای مصارف گوناگون صنعتی و خانگی تولید می‌شود. برای خرید دیزل ژنراتور فاکتورهای متعددی وجود دارند که باید در نظر داشته باشید. از جمله اینکه دستگاه دیزل ژنراتور را برای چه مصارفی خریداری می‌کنید، بودجه‌ای که برای خرید ژنراتور پیشبینی کرده‌اید چقدر است و قصد دارید از محصولات کدام برند استفاده کنید؟ بر این اساس دیزل ژنراتورها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

دیزل ژنراتور خانگی

دستگاه‌های دیزل ژنراتور کوچک ۵ تا ۵۰ کاوا معمولا برای مصارف خانگی به کار گرفته می‌شوند. از این دیزل ژنراتور می‌توان برای تامین برق آسانسور، روشنایی ساختمان، ریموت درب و… در مواقع قطعی برق استفاده کرد. این نوع ژنراتور در بازار تحت عناوینی مثل دیزل ژنراتور کوچک، خانگی و آپارتمانی شناخته می‌شوند. استفاده از دیزل ژنراتور خانگی به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تامین برق مورد نیاز برای مصارف محدود مفید خواهد بود. همچنین کارگاه‌های کوچک و نیمه‌صنعتی نیز می‌توانند از دستگاه مولد برق خانگی کمک بگیرند.

دیزل ژنراتور برق اضطراری

این نوع از دیزل ژنراتورها رواج زیادی دارند و به عنوان جایگزین برق شهری قرار می‌گیرند. دیزل ژنراتورهای ۸۰ الی ۲۰۰ کاوا قادر هستند در مواقعی قطعی شبکه برق شهری، برق مورد نیاز واحدهای مسکونی، دفاتر کار، ادارات، بیمارستان‌ها و… را تامین کنند. یکی از مشکلاتی که واحدهای صنعتی را با مشکل وقفه و اختلال در کار مواجه می‌کند قطع شدن ناگهان برق شهری است. دیزل ژنراتور برق اضطراری یک راهکار عالی برای مقابله با این مشکل به حساب می‌آید؛ همچنین اماکنی مثل مجتمع‌های پزشکی و درمانی که همواره به جریان برق احتیاج دارند، می‌توانند با نصب دیزل ژنراتور برق اضطراری از آسیب‌های قطعی برق جلوگیری کنند. این نوع ژنراتور توانایی تامین برق ۳ فاز ساختمان‌های مسکونی با تعداد واحد بالا را دارد و برای مصارفی مثل کشاورزی و مرغداری نیز به کار برده می‌شود.

دیزل ژنراتور با توان متوسط

برخی از واحدهای صنفی مثل هتل‌ها، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، کارگاه‌های صنعتی، گلخانه‌ها، انبارها و دستگاه‌های ماینر به زمان طولانی‌تری برای تامین برق خارج از شبکه دارند. به همین دلیل در چنین شرایطی استفاده از یک دیزل ژنراتور دائم کار با توان متوسط انتخابی به صرفه و مناسب خواهد بود. به دیزل ژنراتورهایی با توان ۳۰۰ الی ۷۰۰ کاوا، دیزل ژنراتور دائم کار گفته می‌شود.

دیزل ژنراتور برق صنایع سنگین و نیمه سنگین

دیزل ژنراتورهایی با توان اسمی بین ۷۵۰ تا ۱۵۰۰ کاوا برای مصارفی مثل کارخانجات تولیدی، صنایع فلزی، نفت، گاز، معادن، پتروشیمی و مراکز نظامی استفاده می‌شود. این نوع از انواع دیزل ژنراتور ظرفیت عملکرد چند ساعته داشته و امکان تامین برق صنایع سنگین و نیمه سنگین را فراهم می‌کند. یکی از رایج‌ترین دیزل ژنراتورهای صنایع سنگین، دیزل ژنراتور پرایم است که به عنوان منبع اصلی تامین برق در موارد ذکر شده به شمار می‌رود.

دیزل ژنراتور برق نیروگاهی

گاهی اوقات نیاز گسترده اصناف مختلف به انرژی الکتریکی ایجاب می‌کند که در برخی مکان‌ها نیروگاه برق تاسیس شود. در چنین مواقعی از ژنراتورهای دیزلی پرقدرت با اتصال سنکرون به همدیگر استفاده می‌شود تا برق مورد نیاز آن منطقه تامین شود. توان هر دیزل ژنراتور برق نیروگاهی بیش از ۱۵۰۰ کاوا تا چند مگا کاوا است.

بهترین برند دیزل ژنراتور

برای خرید دیزل ژنراتور لازم است ملاک‌های مختلفی مثل میزان برق مورد نیاز، مدت زمان لازم برای مصرف برق خارج از شبکه و بودجه مالی خود را در نظر بگیرید. پس از آن می‌توانید بهترین نوع دیزل ژنراتور را برای مصارف مد نظر خریداری کنید. در ادامه برخی از باکیفیت‌ترین و مشهورترین برندهای دیزل ژنراتور معرفی شده‌اند:

·         دیزل ژنراتور ولوو

این دستگاه مولد برق محصول کمپانی سوئدی Volvo بوده و شهرت جهانی دارد. دیزل ژنراتور ولوو به دلیل برخورداری از ویژگی‌هایی نظیر سهولت در راه‌اندازی، عملکرد عالی و قیمت مقرون به صرفه یکی از برندهای مطرح در صنعت مولدهای برق به شمار می‌رود. اغلب متخصصین این حوزه خرید دیزل ژنراتور ولوو را توصیه می‌کنند.

·         دیزل ژنراتور پرکینز

پرکینز نام یکی دیگر از بهترین دیزل ژنراتورهای موجود در بازار است که توسط یک شرکت انگلیسی معروف به همین نام تولید شده است. دیزل ژنراتور Perkins به دلیل سرعت عملکرد بالا بازدهی فوق‌العاده‌ای دارد و جزو مناسب‌ترین گزینه‌ها برای خرید دیزل ژنراتور محسوب می‌شود. دیزل ژنراتور پرکینز طیف گسترده‌ای از مولدهای برق با توان ۱۰ تا ۲۰۰۰ کاوا را در بر می‌گیرد.

·         دیزل ژنراتور باودین

دیزل ژنراتور Baudouin محصول کشور چین و تحت استاندارد کشور فرانسه است که در صنعت موتورهای دیزلی یک نام مطرح به شمار می‌رود. این دستگاه مولد برق که با همکاری دو کشور پیشرفته و مدرن ساخته شده، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر این قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی این دیزل ژنراتور موجب می‌شود تا سهم قابل توجهی از بازار مصرف‌کنندگان ژنراتور برق را به خود اختصاص دهد.

·         دیزل ژنراتور کامینز

کامینز یک برند محبوب آمریکایی است که تقریبا همه فعالان این عرصه با آن آشنا هستند. دیزل ژنراتور Cummins در سخت‌ترین شرایط جوی نیز قادر به فعالیت بوده و برای مصارف مختلفی از منازل مسکونی گرفته تا صنایع سنگین به کار می‌رود. قابلیت‌های متعدد و پیشرفته دیزل ژنراتور کامینز آن را به محصولی بی‌نظیر برای متقاضیان دستگاه مولد برق تبدیل کرده است.

·         دیزل ژنراتور ایویکو

دیزل ژنراتور ایویکو به دلیل وابسته بودن به بزرگ‌ترین خودروسازان دیزلی کشور ایتالیا از جمله فیات، به عنوان یک برند معتبر در سطح دنیا شناخته می‌شود. این ژنراتور قابلیت تامین برق واحدهای مختلف کشاورزی، صنعتی، معدنی و مصارف خانگی را دارد و یک گزینه عالی برای خرید دیزل ژنراتور بادوام و قدرتمند محسوب می‌گردد.

مصرف سوخت دیزل ژنراتور
ساختار دیزل ژنراتور

·         دیزل ژنراتور کوهلر

کوهلر برند شناخته‌شده و محبوب ایتالیا در عرصه تولید دستگاه‌های مولد برق دیزلی است. ژنراتورهای برند Kohler از کیفیت بالایی برخوردار بوده و در انواع مختلفی تولید می‌شوند. از دیزل ژنراتور کوهلر می‌توانید برای تامین طیف گسترده‌ای از نیاز خود به برق استفاده کنید و آن را به صورت دائم کار در اختیار داشته باشید. مصرف پایین و بازدهی بالا از جمله دلایلی است که دیزل ژنراتور کوهلر را به محصولی مناسب تبدیل می‌کند.

·         دیزل ژنراتور موتورسازان

ژنراتورهای دیزلی شرکت موتورسازان جزو کالاهای داخلی درجه یک و باکیفیت محسوب می‌شود که با پشتیبانی دانش فنی پرکینز تولید می‌شوند. این دیزل ژنراتور ساخت ایران در بخش‌های مختلفی مثل کشاورزی، مرغداری‌ها، دامداری و مزارع پرورش ماهی عملکرد مطلوبی داشته و با ژنراتورهای مشابه خارجی رقابت می‌کند. دیزل ژنراتور موتورسازان توسط بسیاری از متخصصین این حوزه برای استفاده مصارف خانگی و صنعتی پیشنهاد می‌شود.

·         دیزل ژنراتور بنز

دیزل ژنراتور بنز ساخت کمپانی معروف بنز در آلمان است که انواع موتورهای دیزلی باکیفیت را تولید می‌کند. شرکت ایدم به عنوان نماینده تولیدی موتورهای دیزلی بنز، تهیه و عرضه دیزل ژنراتورهای این شرکت به بازار را بر عهده دارد. ژنراتور بنز با عملکرد عالی خود می‌تواند نقش مهمی در تامین برق گلخانه‌ها، دستگاه‌های ماینر، مصارف خانگی، تجاری و صنعتی ایفا کند.

·         دیزل ژنراتور چینی

از بین برندهای چینی دیزل ژنراتور می‌توان محصولات شرکت Stream را به عنوان مولدهای برق باکیفیت و قابل اطمینان معرفی کرد. دیزل ژنراتور Stream در تامین برق انواع مصارف صنعتی، خانگی، کشاورزی و تجاری راندمان بالایی داشته و به لحاظ اقتصادی کاملا مقرون به صرفه هستند.

·         دیزل ژنراتور اسکانیا

کمپانی سوئدی اسکانیا یکی از برندهای خوشنام در حوزه دستگاه‌های دیزلی است و همواره در زمینه تولید موتورهای دیزلی پیشرو بوده است. دیزل ژنراتور اسکانیا از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده و یک محصول بادوام و قدرتمند محسوب می‌شود. این مولد برق را می‌توان با قیمتی مناسب تهیه کرد و به صورت دائم کار برای تامین برق مورد نیاز خود از آن بهره برد. یکی از مهم‌ترین علل محبوبیت دیزل ژنراتور Scania مصرف سوخت پایین آن است که هزینه‌های استفاده و نگهداری این ژنراتور را کاهش می‌دهد.

شما می توانید جهت انجام خدمات تعمیر و کانوپی دیزل ژنراتور در انواع مختلف با اطمینان کامل با مشاوران ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

راهنمای استفاده و نگهداری دیزل ژنراتور

بهترین برند دیزل ژنراتور

عمر مفید دستگاه مولد برق شما کاملا بستگی به نحوه مراقبت و نگهداری از آن دارد؛ بنابراین اگر می‌خواهید دیزل ژنراتور شما برای مدت طولانی با توان بالا کار کند، باید شیوه نگهداری آن را بیاموزید. در زیر برخی نکات مهم در مراقبت از دیزل ژنراتور ذکر شده است:

  1. از دیزل ژنراتور در برابر شرایط محیطی محافظت کنید.

قرار گرفتن دستگاه ژنراتور در معرض نور خورشید، باد و باران باعث می‌شود دستگاه زودتر دچار فرسودگی شده و به تدریج راندمان کاری خود را از دست بدهد. بهترین راه برای جلوگیری از استهلاک دیزل ژنراتور این است که دستگاه را در فضای باز قرار داده و از یک سایبان محافظ استفاده کنید. وجود سایبان مولد برق را از شرایط جوی نامناسب محافظت می‌کند و سبب طولانی‌تر شدن عمر دستگاه می‌گردد. علاوه بر این انجام بازرسی‌های دوره‌ای به بهبود عملکرد ژنراتور کمک می‌کند و تعمیر به موقع و رفع ایرادات را امکان‌پذیر می‌سازد. دیزل ژنراتورها به طور متوسط پس از هر ۵۰۰ ساعت کار باید نظارت و بررسی شوند و به خصوص باید از عملکرد صحیح موتور اطمینان حاصل کنید.

  1. دیزل ژنراتور را در فضای بسته استفاده نکنید.

موتور دیزل ژنراتور برای تولید برق از سوخت گازوئیل تغذیه می‌کند و دستگاه با سوزاندن گازوئیل گازهای سمی را از خود منتشر می‌کند. به همین خاطر نباید دیزل ژنراتور را در فضای بسته قرار دهید چرا که این گازها برای سلامت افراد خطرآفرین خواهند بود. نگهداری از دیزل ژنراتور در محیط باز و به کارگیری سیستم تهویه مناسب می‌تواند سلامت و ایمنی افراد را تامین کرده و باعث افزایش طول عمر دستگاه شود. در هنگام نصب سیستم تهویه و اگزوز مطمئن شوید که تمام مقررات مربوط به آن را رعایت می‌کنید.

  1. مراقب نشتی سوخت باشید.

طبق آمار بیشترین خساراتی که در هنگام استفاده از دیزل ژنراتورها ایجاد شده، بر اثر نشت سوخت بوده است. یکی از مهم‌ترین نکات در نگهداری صحیح از دستگاه مولد برق، فراهم کردن شرایط مناسب برای سوخت‌رسانی بی‌خطر است. بازرسی‌های دوره‌ای می‌تواند احتمال نشتی سوخت و نقص در شلنگ و مخزن را کاهش دهد. بنابراین توصیه می‌شود به طور مداوم بر عملکرد دستگاه نظارت داشته باشید و از سالم بودن مخزن سوخت و شلنگ‌های حامل گازوئیل اطمینان حاصل کنید. همچنین توصیه می‌شود قبل از پر کردن مخزن سوخت، دیزل ژنراتور را به مدت طولانی خاموش نگه دارید.

4. سطح مایعات خنک‌کننده را بررسی کنید.

همانطور که گفته شد دیزل ژنراتور در هنگام فعالیت علاوه بر تولید برق، مقدار زیادی گرمای اتلافی ایجاد می‌کند که باید توسط سیستم خنک‌کننده، تخلیه شود. چنانچه مایع خنک‌کننده به درستی کار نکند دمای دستگاه بالا رفته و احتمال بروز خسارات وجود خواهد داشت. برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی لازم است سطح مایع خنک‌کننده را بازرسی کنید. پیش از معاینه سیستم خنک‌کننده اجازه دهید ژنراتور کاملا خنک شود، سپس درب رادیاتور را باز کنید. اگر در زیر درپوش مواد جامدی را مشاهده می‌کنید ممکن است به این معنا باشد که واشر در حال سوختن است.

5. دیزل ژنراتور را به دقت روغن‌کاری کنید.

روغن‌کاری به موقع و مناسب دستگاه مولد برق یکی دیگر از کارهایی است که برای نگهداری و مراقبت از ژنراتور باید انجام شود. جهت انجام این کار باید روغن موتور دیزل ژنراتور را در فواصل معین و پس از خاموش کردن دستگاه بررسی کنید. نظارت بر روغن موتور دستگاه مولد برق با استفاده از میله‌های اندازه‌گیری صورت می‌گیرد و چنانچه متوجه شدید عمر روغن موتور به پایان رسیده است، باید هرچه سریع‌تر آن را تعویض کنید. انتخاب روغن موتور باکیفیت می‌تواند در بهبود عملکرد دیزل ژنراتور موثر باشد. روغن موتورهای مخصوص با ویسکوزیته مناسب بهترین گزینه برای روغن‌کاری مولد برق به شمار می‌روند. در نهایت بهتر است همزمان با تعویض روغن موتور، فیلتر روغن را نیز عوض کنید زیرا استفاده طولانی‌مدت از فیلتر روغن‌های کهنه به سلامت دستگاه آسیب می‌زند.

6. دیزل ژنراتور نباید با آب و رطوبت در تماس باشد.

یکی دیگر از نکاتی که باید در راهنمای نگهداری دیزل ژنراتور به آن بپردازیم، محل قرارگیری ژنراتور است. نشت آب و رطوبت هوا خسارات جدی به قطعات دستگاه مولد برق وارد می‌کند و عمر مفید آن را کاهش می‌دهد. برای اینکه از بروز نقص فنی، زنگ‌زدگی تجهیزات و اختلال در عملکرد دیزل ژنراتور جلوگیری کنید، لازم است دستگاه را در محل خشک و دور از لوله‌های آب قرار دهید. نشت آب و رطوبت نه تنها برای ژنراتور بلکه برای افراد نیز حادثه‌آفرین خواهد بود و امکان دارد موجب برق‌گرفتگی شود.

7. تست باتری‌های دیزل ژنراتور را جدی بگیرید.

باتری‌های معیوب و ناسالم از جمله دلایل اصلی آسیب دیدن دیزل ژنراتورها هستند و راندمان آن‌ها را کاهش می‌دهند. باتری‌هایی که در مولد برق به کار می‌روند باید کاملا شارژ شده و به طور اصولی نگهداری شوند تا به بهترین نحو ممکن عمل کنند. برای اطمینان از صحت عملکرد باتری‌ها خوب است آزمایش‌های دوره‌ای و منظمی را روی آن‌ها انجام دهید. به این صورت که ولتاژهای خروجی را تست کنید، سطح باتری‌ها را تمیز نگه دارید و سطوح الکترولیت باتری را بررسی نمایید.

برندهای دیزل ژنراتور

مزایای استفاده از دیزل ژنراتور

تا اینجا با تعریف دیزل ژنراتور و نحوه کار آن آشنا شدیم و به معرفی چند تا از بهترین برندهای دیزل ژنراتور پرداختیم. اما ممکن است از خود بپرسید چرا باید از دیزل ژنراتور استفاده کنیم؟ به وجود برق شهری علت ضرورت استفاده از دستگاه مولد برق چیست؟ برای پاسخ به این سوال پیش از هر چیز باید توجه داشته باشید که شبکه برق شهری گاهی بر اثر عوامل مختلفی دچار اختلال شده و از دسترس شهروندان خارج می‌شود. علاوه بر این در بسیاری از مناطق امکان اتصال به شبکه برق وجود ندارد و امور روزمره افراد ممکن است با مشکل مواجه شود.

در چنین شرایطی داشتن یک منبع برق مستقل می‌تواند انرژی الکتریکی مورد نیاز ما را به سادگی تامین کند. به همین ترتیب در اصناف گوناگون متناسب با شرایط و نیازهای ویژه آن صنف، انرژی برق نقش مهمی را ایفا می‌کند و قطعی برق آسیب‌های مختلفی را به بار می‌آورد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین کاربردهای دیزل ژنراتور اشاره می‌کنیم:

  • معادن

کارگران معدن برای انجام وظایف خود نیاز به روشنایی دارند تا بتوانند در زیر زمین به فعالیت کردن ادامه دهند. اکثر تجهیزات استخراج از معادن نیز با انرژی برق کار می‌کنند. بنابراین بهترین راه برای تامین برق مورد نیاز در معادن، استفاده از ژنراتورهای دیزلی است؛ همچنین این دستگاه ایمنی معادن را فراهم کرده و از تجمع گازهای خطرناک در معدن جلوگیری می‌کند.

  • مراکز حمل و نقل عمومی

ترمینال‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس، مترو، قطار، بنادر و فرودگاه‌ها با برنامه زمانی فشرده‌ همواره با تعداد زیادی از مسافران مواجه هستند. عبور و مرور وسایل نقلیه عمومی باید به درستی و با دقت زیاد مدیریت شود تا از بروز حوادث جلوگیری شود. به همین منظور از سیگنال‌ها، کنترل ترافیک، سیستم‌های بازرسی امنیتی و… در این مکان‌ها استفاده می‌شود. تمامی این سیستم‌ها وابسته به جریان برق هستند و قطع برق می‌تواند اتصال وسایل حمل و نقل به مرکز کنترل را از بین ببرد. در نتیجه ضروری است که شبکه‌های حمل و نقل عمومی به یک دیزل ژنراتور قدرتمند برای مواقع قطعی برق مجهز باشند.

مزایای استفاده از دیزل ژنراتور
  • مراکز درمانی

بیمارستان‌ها و مراکز امداد و نجات برای حفظ جان افراد به طور دائمی نیازمند جریان برق هستند. قطع شدن برق به هر دلیلی اعم از اختلال در شبکه برق یا وقوع بلایای طبیعی، می‌تواند منجر به مرگ اشخاص زیادی شود. فعالیت جراح‌ها و پزشکان اورژانس، دستگاه‌ها و تجهیزات حیاتی و حتی معاینه‌های معمولی وابسته به اتصال برق هستند. به همین خاطر لازم است بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به موتورهای مولد برق مجهز باشند. معمولا دستگاه‌های دیزل ژنراتور مخصوص بیمارستان‌ها به نحوی طراحی می‌شوند که به محض قطع برق شهری به طور خودکار روشن شوند.

  • مراکز صنعتی

با گسترش صنایع و پیشرفت کارخانجات، استفاده از دیزل ژنراتور در بخش صنعتی رواج پیدا کرد. فعالیت مراکز صنعتی و کارگاه‌ها متکی به انرژی الکتریکی است و تجهیزات صنعتی برای کار کردن به برق نیاز دارند. قطع شدن برق، تولید را متوقف می‌کند و می‌تواند زیان مالی به صاحبان کارخانه‌ها وارد کند؛ از همین رو انتخاب دیزل ژنراتور قوی با ولتاژ مناسب این مشکل را برطرف کرده و برق مورد نیاز واحدهای صنعتی را تامین می‌کند.

  • مصارف خانگی

در برخی مواقع ممکن است به دلیل بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله یا صاعقه دسترسی به شبکه برق شهری امکان‌پذیر نباشد؛ همچنین احتمال دارد در هنگام تعمیرات شبکه برق محلی، برق منازل مسکونی دچار قطعی شوند. در چنین شرایطی با داشتن یک دستگاه مولد برق خانگی به راحتی می‌توان برق مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های روزانه را تامین کرد. دیزل ژنراتور خانگی معمولا نسبت به سایر انواع ژنراتورها کوچک‌تر بوده و برای مصارف ساده مثل تامین برق لوازم خانگی به کار می‌رود.

خرید دیزل ژنراتور از ثانیرا

از آنجا که امروزه انواع مختلفی از دیزل ژنراتورها برای مصارف گوناگون تولید می‌شوند، ممکن است افراد در انتخاب دستگاه مولد برق کمی سردرگم شوند. برای اینکه بتوانید بهترین دیزل ژنراتور را برای تامین برق مورد نیاز خود خریداری کنید، بهتر است راهنمای خرید دیزل ژنراتور را مطالعه فرمایید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای تعیین و محاسبه توان مصرفی خود  با یک کارشناس برق مشورت کنید. متخصص برق می‌تواند با توجه به معیارهای مختلفی از جمله محیط کار، تاسیسات به کار رفته در محل کار، حداکثر شدت جریان برق، ولتاژ مورد نیاز برای فعالیت شما و شرایط محیطی محل بهترین دستگاه مولد برق را به شما معرفی کند.

خرید دیزل ژنراتور با توان کمتر از مقدار مورد نیاز شما باعث اخلال در کارتان می‌شود و به دستگاه ژنراتور نیز فشار وارد می‌کند. در مقابل اگر مولد برقی که خریداری کرده‌اید بیش از میزان مصرفی شما برق تولید کند، هزینه‌های اضافی را بر شما تحمیل خواهد کرد. بنابراین مهم است که بعد از مطالعه کامل راهنمای خرید دیزل ژنراتور، نسبت به تهیه این دستگاه اقدام کنید. یکی از موارد مهم انتخاب دیزل ژنراتور مناسب بر اساس کاربری مد نظر است. بر این اساس دیزل ژنراتورها به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • پرایم (Prime): دیزل ژنراتور پرایم قادر است به مدت حداکثر ۸ ساعت با ۹۰ درصد توان نامی خود کار کند و برای یک شیفت کاری برق تولید کند.
  • دائم کار (Continuous): دیزل ژنراتور دائم کار در شرایطی مثل برق اضطراری واحدهای مسکونی، دستگاه‌های ماینر (استخراج رمزارز)، مرغداری‌ها و…به کار می‌رود که به صورت شبانه‌روزی به برق نیاز دارند. در این صورت دستگاه مولد برق با ۶۵ تا ۷۰ درصد توان اسمی خود فعالیت می‌کند.
  • اضطراری (Standby): توان اضطراری دیزل ژنراتورها در بهترین شرایط محیطی از حیث دمای محیط، فیلترهای غبارگیر، ضریب قدرت و ارتفاع از سطح دریا حداکثر یک ساعت است.

جهت خرید انواع دیزل ژنراتور کافیست با شماره های درج شده در صفحه تماس با ما تماس حاصل فرمایید و یک خرید فوق العاده  را تجربه کنید.

قیمت دیزل ژنراتور

قیمت دیزل ژنراتور بر اساس شاخص‌های مختلفی از قبیل توان، برند، کشور سازنده و سال ساخت تعیین می‌شود و از محصولی به محصول دیگر ممکن است متفاوت باشد. علاوه بر آن نوسانات نرخ ارز نیز بر قیمت دیزل ژنراتور تاثیر می‌گذارد. با این وجود پس از انتخاب دقیق نوع و مدل دیزل ژنراتوری که قصد دارید خریداری کنید، محاسبه قیمت آن امکان‌پذیر خواهد بود. رنج حدودی قیمت دستگاه مولد برق در سال ۱۴۰۲ بر حسب توان ژنراتور به شرح ذیل است:

  • قیمت دیزل ژنراتور ۲۰ کاوا: ۱۶۵ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۲۵ کاوا: ۱۸۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۳۵ کاوا: ۱۹۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۵۰ کاوا: ۲۲۵ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۷۰ کاوا: ۲۷۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۱۱۰ کاوا: ۳۵۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۱۵۰ کاوا: ۴۳۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۱۶۵ کاوا: ۴۶۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۲۲۰ کاوا: ۵۹۰ میلیون تومان
  • قیمت دیزل ژنراتور ۲۵۰ کاوا: ۶۳۰ میلیون تومان

#قیمت روز دیزل ژنراتور

در عصر حاضر بسیاری از فعالیت‌های روزمره ما و مشاغل موجود در جامعه وابسته به نیروی برق هستند. به طوری که بدون اتصال به شبکه برق اکثر بخش‌های صنعتی، تجاری، پزشکی، حمل‌ونقل و… با اختلال مواجه می‌شوند. به همین دلیل بسیاری از مراکز برای جلوگیری از وقفه در کار و بروز خسارت‌های جانی و مالی، اقدام به خرید و نصب دستگاه‌های مولد برق می‌کنند. مولد برق یا همان دیزل ژنراتور می‌تواند برق مورد نیاز واحدهای مختلف صنفی را تامین کرده و در مواقع قطعی برق، جایگزین برق شهری شود. در این مطلب تلاش کردیم تعریف جامعی از دیزل ژنراتور، اجزای مختلف آن، نحوه عملکرد و شیوه نگهداری از آن را به شما عزیزان ارائه کرده و شما را برای خرید دیزل ژنراتور مناسب و باکیفیت راهنمایی کنیم.

گالری دیزل ژنراتورهای ساخته شده توسط شرکت ثانیرا

دیزل ژنراتور اوپن امرجنسی ⮟

دیزل ژنراتور سایلنت ⮟

تابلو برق دیزل ژنراتور ⮟

4 دیدگاه در “دیزل ژنراتور

  1. رحمتی گفت:

    سلام، برای خرید دیزل ژنراتور برای برج مسکونی ۲2 طبقه قیمت و مشاوره می خوام. متشکرم

    1. manager.z گفت:

      سلام وقت بخیر،لطفا میزان امپر مصرفی را ذکر بفرمایید.

  2. اکبر مسعودی گفت:

    سلام مصرف سوخت دیزل ژنراتور ها چقدر است؟

    1. manager.z گفت:

      سلام وقت بخیر
      درباره مصرف سوخت دیزل ژنراتور نمیتوان بصورت دقیق اظهار نظر کرد زیرا عوامل مختلفی در این باره دخیل هستند.بعنوان مثال کیفیت گازوئیل مصرفی،ارتفاع از سطح دریا،دمای محیط،رطوبت و …. همگی در زمینه ی مصرف سوخت دیزل ژنراتور تاثیرگذار هستند.ولی اگر حدودی بخواهیم تخمین بزنیم چیزی بین 180 تا 225 گرم در ساعت به ازای هر کیلووات می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *