بلاگ

شاسی و کوپله پمپ

شاسی و کوپله پمپ

پمپ‌ها از مهم‌ترین ابزارهایی هستند که می‌توان در صنایع مختلفی از آن‌ها استفاده کرد. این دستگاه الکتریکی که در قدرت‌ها و حجم‌های متفاوتی تولید می‌شود دارای مدل‌های گوناگونی بوده و هر کدام از آن‌ها کاربردهای خاصی را در اختیار شما قرار می‌دهند. اما موضوعی که در رابطه با تمام مدل‌های پمپ وجود دارد فرایند شاسی و کوپله می‌باشد. این فرایند یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین فرایندهایی است که در دستگاه پمپ انجام می‌شود. اگر با این فرایند آشنایی ندارید و می‌خواهید کاربردها و مواردی که در آن اهمیت دارد را بدانید پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

شاسی و کوپله پمپ

معرفی فرایند شاسی و کوپله در پمپ‌ها

فرایند شاسی و کوپله پمپ یک فرایند مهمی است که در آن پمپ با الکتروموتور جفت سازی شده و پس از آن روی یک شاسی قرار می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید پمپ آب برای شروع حرکت خود به یک محرک مکانیکی نیاز دارد که الکتروموتورها می‌توانند این کار را برای پمپ انجام دهند. زمانی که الکتروموتور فعال می‌شود، پمپ به حرکت درآمده و عملکرد آن به صورت خودکار ادامه پیدا می‌کند. به این فرایند که پمپ به الکتروموتور متصل می‌شود کوپله می‌گویند. در مرحله بعدی هر دوی این دستگاه‌ها باید روی یک شاسی مناسب قرار بگیرند که از جابجایی آن‌ها جلوگیری شود.

شاسی پمپ چیست؟

پس از انجام فرایند کوپلینگ پمپ و الکتروموتور باید با هم دیگر روی یک شاسی مقاوم و بزرگ قرار بگیرند. شاسی پمپ قطعه یا همان سطح فلزی است که بسیار محکم بوده و می‌تواند میزان وزن بالایی از الکتروموتور و پمپ آب را روی خود تحمل کند.  طراحی این شاسی به شکلی است که بالانس در آن رعایت شده و اجازه نمی‌دهد که پمپ یا الکتروموتور زمان عملکرد دچار حرکت یا لرزش شوند. تمامی اجزای تشکیل‌دهنده بوستر پمپ توسط شاسی محکم شده و به یکدیگر متصل شده‌اند.

شاسی و کوپله پمپ

جهت مشاوره رایگان و استفاده از خدمات شاسی و کوپله پمپ با بهترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما تماس بگیرید.

قطعات تشکیل‌دهنده بوستر پمپ

بوستر پمپ پکیجی کامل است که از چندین پمپ و الکتروموتور برای افزایش فشار آب استفاده می‌شود. این پکیج از قطعات و دستگاه‌های مختلفی تشکیل شده که آشنایی با این موارد می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای در دانش شما دوستان عزیز از فرایند شاسی و کوپله داشته باشد. مهم‌ترین بخش‌های این پکیج عبارتند از:

  1. پمپ‌ها
  2. الکتروموتورها
  3. مکش
  4. دهش
  5. منبع دیافراگمی
  6. اینورتر
  7. مانومتر
  8. سوئیچ فشار (پرشر سوئیچ)
  9. کوپلینگ‌ها
  10. پرشر ترانسمیتر
  11. شاسی
  12. تابلو برق

تمامی این بخش‌ها در کنار هم یک سیستم فوق‌العاده کاربردی به نام بوستر پمپ می‌سازند که علاوه بر کاربردهای خانگی در صنعت نیز بسیار مهم است.

مزایای شاسی و کوپله پمپ

فرایند شاسی و کوپله برای پمپ و الکتروموتور اهمیت زیادی دارد و در صورتی که می‌خواهید بهترین نتیجه را از عملکرد پمپ و الکتروموتور دریافت کنید باید از این فرایند به شکلی صحیح  بهره ببرید. مزایای مختلفی برای این کار وجود دارد. در صورتی که به بهترین شکل کوپله و شاسی را در پمپ‌های آبی انجام دهید مزایای مهمی نصیب شما می‌شود. این مزایا شامل موارد زیر می‌باشند:

  • افزایش عمر پمپ و الکتروموتور
  • کارکرد بهینه الکتروپمپ

نکات مهم برای ساخت شاسی استاندارد

برای این که بتوانید بهترین مدل از بوستر پمپ را به کمک شاسی و کوپله ساخته و از آن برای اهداف مختلفی استفاده کنید باید نکات مهمی را برای این کار در نظر داشته باشید. این نکات عبارتند از:

  • جوشکاری مناسب
  • استفاده از آهن با سایز توصیه شده
  • بهره‌گیری از کوپلینگ با سایز مناسب
  • بالانس کوپلینگ
  • مناسب‌بودن سایز جا بخار کوپلینگ
  • استفاده از ورق برای شاسی‌های بزرگ باهدف استحکام نشیمنگاه پمپ و الکتروموتور
  • شیم‌گذاری در زیر پایه‌های الکتروموتور و پمپ
  • سنگ زدن و هم‌تراز کردن سطوح مختلف شاسی
  • استفاده از پروفیل با نمره واقعی
  • جوش‌کاری منظم و یکپارچه
  • استفاده از گارد کوپلینگ مناسب

انواع مدل‌های کوپلینگ

همان‌طور که می‌دانید مدل‌های متفاوتی از بوستر پمپ‌ها وجود دارد که در این مدل‌ها از انواع مختلفی کوپلینگ استفاده می‌شوند. آشنایی با این مدل‌هامی‌تواند تسلط شما به فرایند شاسی و کوپله پمپ را بیشتر کند. مهم‌ترین مدل‌های کوپلینگ شامل موارد زیر می‌باشند:

شاسی و کوپله پمپ

کوپلینگ فلنچی

یکی از مدل‌های فوق‌العاده کاربردی که از کوپلینگ‌ها وجود دارد مدل فلنچی می‌باشد. این مدل را می‌توان یکی از رایج‌ترین مدل‌هایی که برای کوپلینگ‌ها وجود دارد نام‌گذاری کرد. مهم‌ترین دلیل این موضوع قیمت به‌صرفه آن نسبت به توانایی بالایی است که در انتقال گشتاور دارا می‌باشد. در این کوپلینگ از دو عدد توپی استفاده می‌شود که پس از سفت کردن پیچ‌ها این توپی‌ها به هم چفت می‌شود. این موضوع موجب می‌شود تا سرعت و قدرت گشتاور بیشتری از طریق این کوپلینگ انتقال پیدا کند.

کوپلینگ پوسته‌ای یا غلافی

نوع دیگری که می‌توان از مدل‌های پر کاربرد کوپلینگ‌ها به آن اشاره کرد مدل پوسته‌ای یا غلافی می‌باشد. این مدل یکی از کوپلینگ‌های سخت محسوب می‌شود که دارای یک پوسته نیز می‌باشد. این کوپلینگ از پوسته‌ای به‌دور دو شفت خود استفاده می‌کند که مقاومت آن را بالا برده و موجب شده توانایی‌های بیشتری در این مدل کوپلینگ قرار بگیرد. شما دوستان عزیز می‌توانید مدل‌های مختلفی از این کوپلینگ را در انواع بوستر پمپ‌ها مشاهده کنید. سایز این کوپلینگ نیز کوچک بوده و به‌راحتی در پمپ‌های کوچک‌تر نیز متصل می‌شود.

کوپلینگ موف

کوپلینگ موف از مدل‌های دیگری است که بسیار کاربردی بوده و در اکثر پمپ‌های بوستر مشاهده می‌شود. این کوپلینگ فوق‌العاده کاربردی ظاهری مشابه به کوپلینگ‌های پوسته‌ای یا همان غلافی دارد. تنها تفاوتی که می‌توان بین کوپلینگ موف و کوپلینگ پوسته‌ای پیدا کرد تعداد پیچ‌های بیشتری است که در کوپلینگ موف وجود دارد. این مدل از کوپلینگ دارای پیچ‌های بیشتری برای اتصال به پمپ و الکتروموتور می‌باشد که موجب شده انتخاب مناسب‌تری برای فیکس کردن شفت باشد.

کوپلینگ دنده‌ای

یکی از خاص‌ترین مدل‌هایی که برای کوپلینگ وجود دارد مدل دنده‌ای آن می‌باشد. کاربرد این کوپلینگ حرفه‌ای‌تر بوده و می‌توان در شرایط سنگین‌تری مورد استفاده قرار بگیرد. این کوپلینگ این دو بخش تشکیل شده که با استفاده از دندانه‌های مربع یا هرمی‌شکل کنار یکدیگر فیکس می‌شوند. این کوپلینگ برای انتقال گشتاور از دوچرخ دنده به‌وسیله خارهای انطباقی به دو انتهای وسیله محرک و متحرک استفاده می‌کند. دوپوسته این کوپلینگ با کمک پیچ و مهره‌هایی خاص به همدیگر متصل می‌شوند.

کوپلینگ دیسکی

از قوی‌ترین مدل‌های کوپلینگ می‌توان به مدل دیسکی آن اشاره کرد. کوپلینگ‌های دیسکی بسیار کاربردی بوده و می‌توانند انتقال نیرو و گشتاور را با استفاده از یک صفحه یا همان دیسک انجام دهند. این کوپلینگ از ساختار مهمی تشکیل شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دو توپی، دو دیسک و یک جداکننده اشاره کرد. این دیسک برای سرعت‌های بسیار بالا استفاده شده و دارای لقی یا پس‌زنی‌های بسیار کم می‌باشد. از کوپلینگ‌های دیسکی برای پمپ‌ها و الکتروموتورهای صنعتی و قوی استفاده می‌شود.

شاسی و کوپله پمپ

انواع کوپله از نظر اتصال به موتور حرکت

  • کوپله مستقیم
  • کوپله غیرمستقیم

کوپله مستقیم

یکی از روش‌هایی که به کمک آن الکتروموتور را با استفاده از کوپلینگ به پمپ متصل می‌شود کوپله مستقیم است. این روش بسیار کاربردی بوده و می‌توان آن را رایج‌ترین روش برای جفت‌کردن پمپ و الکتروموتور دانست. به دلیل ساختاری که این روش دارد به آن کوپله مستقیم می‌گویند. در این روش پمپ و محرک دارای یک شفت متحرک هستند که به صورت مستقیم و با استفاده از همان شفت به همدیگر متصل می‌شوند. در این روش پروانه پمپ و الکتروموتور روی یک شفت قرار می‌گیرد و این موضوع میزان بهره‌وری از انرژی الکتروموتور را بیشتر می‌کند.

کوپله غیرمستقیم

اما علاوه بر روش مستقیم روشی دیگر نیز وجود دارد که از آن برای جفت سازی یا همان کوپله پمپ و محرک یا همان الکتروموتور استفاده می‌شود. این روش کوپله غیرمستقیم نام داشته و به دو روش مختلف انجام می‌گیرد. روش اول به این گونه است که شفت پمپ و الکتروموتور از یکدیگر جدا بوده و توسط یک کوپلینگ در خارج از آن‌ها به هم متصل می‌شوند. روش دوم نیز به این گونه است که در آن شفت پمپ و الکتروموتور درون بدنه پمپ با روش‌های مختلف به هم متصل می‌شوند.

مزایای استفاده از کوپله مستقیم و غیرمستقیم

دیدیم که از هر کدام از روش‌های کوپله به شکل‌های متفاوتی به هم متصل می‌شوند. به همین دلیل مزایای خاصی برای هر یک وجود دارد که بهتر است با آن‌ها آشنایی داشته باشید. مهم‌ترین مزایایی که برای هر کدام از روش‌های کوپله وجود دارد شامل موارد زیر می‌باشند:

شاسی و کوپله پمپ

کوپله مستقیم

  • ارتعاش کمتر و صدا پایین‌تر کل سیستم پمپ و الکتروموتور

  • ابعاد کمتر

  • بدون مشکلات سیستم کوپلینگ

  • عدم ازدست‌دادن بالانس در صورت حمل و نقل

کوپله غیرمستقیم

  • هزینه تعمیر و نگهداری کم

  • هزینه پایین‌تر نسبت به الکتروموتور و پمپ‌های مستقیم

  • استفاده از انواع مدل‌های دلخواه الکتروموتور

  • تعمیر ساده پس از دمونتاژ کردن الکتروموتور از پمپ

شاسی و کوپله پمپ
شاسی و کوپله پمپ

شما میتوانید برای مطالعه درباره  اتوماسیون صنعتی بر لینک روبه رو کلیک کنید: اتوماسیون صنعتی

شاسی و کوپله پمپ
سخن پایانی

پمپ‌ها نقش مهمی در سیستم‌های مختلف دارند. شما می‌توانید با استفاده از بوستر پمپ فشار آب یا سیالی خاص را در لوله‌های مخصوص بیشتر کرده و نوسانات آن را کاهش دهید. اگر بخواهید از سیستم‌های بوستر پمپ استفاده کنید باید نسبت به فرایند شاسی و کوپله پمپ اقدام بنمایید. نکات مختلفی برای این کار وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها را برای شما بررسی کردیم. برای اطلاعات بیشتر از خدمات ما می‌توانید با کارشناسان ثانیرا در ارتباط باشید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *