تابلو برق صنعتی

حتما شما هم در مکان‌های مختلف تابلو برق صنعتی را دیده‌اید و ممکن است برایتان این سوال پیش آید که این وسیله چیست و چه کاربردی دارد؟ با پیشرفت‌هایی که امروزه در حوزه تکنولوژی شاهد هستیم دیگر تابلو برق‌های صنعتی از اجزای اصلی صنایع و ساختمان‌ها محسوب می‌شوند. با توجه به اینکه صنعت برق از صنایع مهمی است که صنایع دیگر به آن وابسته‌اند باید از آنها به‌خوبی مراقبت شود. تابلو برق صنعتی از جمله وسایلی است که بیشتر در کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی به کار می‌آید. این وسیله از همه وسایل برقی و افرادی که با وسایل برقی ارتباط دارند، محافظت می‌کند.

برای تهیه و خرید انواع تابلو برق و کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید 

محصولات تابلو برق صنعتی

برای سفارش انواع تابلو برق صنعتی و دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاوران ما در ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

تابلو برق صنعتی چیست؟

تابلو برق صنعتی در جنس‌های مختلف موجود است اما معمولا محفظه‌ فلزی دارد و تجهیزات و قطعات کنترل برق در آن قرار می‌گیرد. نوع غیرفلزی آن هم وجود دارد و تجهیزات و قطعات کنترل برق، با توجه به کاربرد تابلو برق ممکن است تفاوت داشته باشند. طراحی آنها بر اساس فاکتورهای خاصی انجام می‌شود تابلو برق از افراد در مقابل برق‌گرفتگی محافظت می‌کند؛ همچنین از تجهیزات داخلی آن در برابر عوامل محیطی پشتیبانی می‌کند. در گذشته آن را تنها به‌صورت مکانیکی تولید می‌کردند؛ اما امروزه با وجود تکنولوژی‌های جدید و با کمک پی ال سی‌ها و درایوها عملکرد دیجیتالی و دقیق‌تری پیدا کرده‌اند.

تابلو برق، تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی را به‌صورت عایق‌بندی شده و به‌صورت منظم ردیف می‌کند تا اپراتور بتواند به‌آسانی به کنترل، تعویض و تعمیر آن بپردازد.  برخی از تابلو برق‌‌های الکترونیکی از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند. از جمله  آنها می‌توان به تهویه مناسب برای کاهش دما، محافظت از اختلال فرکانس‌های رادیویی،  قابلیت محافظت از تخلیه الکترواستاتیکی اشاره کرد.

تابلو برق‌ها از ولتاژ مصرفی تک‌ فاز و یا به صورت سه‌ فاز برخوردار هستند.  در نوع تک فاز، بین فاز و نول 220 ولت اختلاف سطح ولتاژ وجود دارد. در حالت سه فاز اختلاف ولتاژ بین فازها 380 ولت است در حالی‌که  در این تابلو برق‌ها بین هر فاز با نول 220 ولت اختلاف سطح ولتاژ موجود است. به علت اینکه نوع سه فاز توان بالاتری از نوع تک فاز دارند بیشتر مصرف‌کنندگان در صنعت، نوع سه فاز را انتخاب می‌کنند.

ویژگی های تابلو برق صنعتی

تابلو برق‌های صنعتی، کاربرد گسترده‌ای در صنعت دارند. آنها از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • آنها به‌صورت منظم و مداوم، ولتاژ و جریان شبکه را تحمل می‌کنند بدون اینکه در هر یک از قسمت‌ها حرارت اضافی ایجاد شود یا عایقی شکسته شود یا خرابی به‌وجود بیاید.
  • وقتی با جریان ناشی از اتصال کوتاه یا بروز عیب در شبکه مواجه شود به‌درستی عمل می‌کند و به‌موقع قطع می‌شود.
  • چون تابلو برق‌ها نقش مهمی در حفاظت و تنظیم سیستم توزیع برق دارند، از حساسیت زیادی برخوردار هستند؛ به همین دلیل برای انتخاب درست و اصولی آنها باید دقت ویژه‌ای به خرج داد.
  • تابلو برق‌ها تا جایی که ممکن است باید ساده، سریع و مطمئن بوده و از پایداری و عملکرد مناسبی برای برآورده کردن نیازهای سیستم برخوردار باشند.
مزایا تابلو برق صنعتی

کاربردهای تابلو برق صنعتی

جلوگیری از شوک الکتریکی و برق گرفتگی افراد
محافظت از تجهیزات و قطعات داخلی خود در برابر عوامل جوی مانند باد، باران و برف
تقسیم مساوی برق بین تجهیزات و قطعات
تولید و توزیع و تبدیل انرژی برق بین تجهیزات مختلف
به دلیل داشتن فیوزها و قطع‌کننده‌های مدار از نشتی جریان برق جلوگیری می کند.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخابی لذت بخش با مشاورن ما برای خرید انواع تابلو برق با اطمینان کامل تماس حاصل فرمایید.

انواع تابلو برق صنعتی از لحاظ ساختار

  • تابلو برق Metal Enclosed
  • تابلو برق Metal Clad
  •  تابلو برق Compartment Type
  • تابلو برق کشویی یا Withdrawable
  • تابلو برق رک (Rack)
  • تابلو برق Swing

تابلو برق Metal Enclosed

 این تابلو برق، یک محفظه فلزی دارد و همه تجهیزات آن که شامل کليدها، ترانس‌های جريان و ولتاژ، لوازم اندازه گيري، شينه‌ها و … می‌شود در درون آن جای می‌گیرد.

تابلو برق Metal Clad

این تابلو برق، زیرمجموعه تابلو برق Metal Enclosed است. این نوع از تابلو برق از محفظه‌های مختلف به صورت جداگانه تشکیل شده است و قطعات مختلف آن جدا از هم مستقر می‌شوند. دلیل جدا کردن قطعات این است که اگر در یکی از قطعات و محفظه‌ها خطایی پیش بیاید،  قطعات دیگر آسیب نمی‌بینند.

تابلو برق Compartment Type

تابلو برق Compartment Type در زیرگروه  تابلو برق Metal Enclosed جای می‌گیرد. ساختمان آن با مدل قبلی متفاوت است و محفظه‌های قطعات به همدیگر وصل می‌شوند و قطعات آنها از هم جدا نیستند.

تابلو برق کشویی یا Withdrawable

این تابلو برق، ایمنی بیشتری  دارد و سرویس آن راحت‌تر است. به دلیل مزیت ذکر شده، این تابلو برق برای کنترل کردن موتورها بسیار مناسب است.

تابلو برق رک Rack

ساخت این تابلو برق صنعتی به صورت قفسه انجام می‌شود. انواع محفظه‌های کنترل، مخابراتی، اندازه‌گیری و الکترونیکی روی این تابلو برق جای می‌گیرند.

تابلو برق Swing

تابلو برق Swing تقریبا شبیه مدل رک است و به دلیل همین شباهت، برخی آن را از نوع رک می‌شناسند. این نوع از تابلو برق، درب شیشه‌ای متحرک دارد و در نتیجه قیمت آن گران است‌. در آن پشت همه تجهیزات مشخص بوده و استفاده از آن به‌راحتی انجام می‌شود.

انواع تابلو برق از نظر محل نصب

محل نصب تابلو برق صنعتی از جمله فاکتورهای تاثیرگذار است که در کارایی تابلو برق هم تاثیر می‌گذارد. انواع تابلو برق‌ها از لحاظ محل نصب عبارتند از:

تابلو برق داخلی یا Indoor

نصب این تابلو برق‌ها در محیط‌های بسته مانند داخل سالن، سوله، کارگاه و …  صورت می‌گیرد.

تابلو برق فضای باز یا Outdoor

طراحی این تابلو برق‌ها به صورت خاص بوده و طراحی خاص آنها سبب می‌شود در محیط‌های باز کاربرد داشته باشد.

تابلوهای ایستاده

همان‌گونه که از اسم آنها مشخص است قرار گرفتن این دسته از تابلو برق‌ها در محل نصب به صورت ایستاده انجام می‌شود. از آنها برای جاهای مختلف می‌توان استفاده کرد چرا که کارایی آنها چندمنظوره است و نصب تجهیزات الکتریکی مانند تجهیزات کنترل، قدرت و … در داخل آنها انجام می‌گیرد.

انواع تابلو برق از نظر ولتاژ

تابلو برق صنعتی را از نظر ولتاژ به سه دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌کنند که عبارتند از:

تابلو برق ولتاژ پایین یا LV

این تابلو برق از ولتاژ کمتر از ۱۰۰۰ ولت برخوردار است. تابلو برق فشار ضعیف از تجهیزات قطع و وصل فشار ضعیف به همراه تجهیزات کنترلی، اندازه‌گیری، حفاظتی، تنظیم کننده و … تشکیل شده است. این تابلو در دو نوع تابلو ایستاده ثابت و تابلو ایستاده کشویی وجود دارد.

تابلو برق ولتاژ متوسط یا MV

ولتاژ این نوع از تابلو برق‌ها بین ۱۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ ولت است. از جمله قطعات آن می‌تدان به بدنه، کلید، کنتاکتور فشار متوسط، رله، باسبار، لوازم اندازه‌گیری، تجهیزات کنترلی و …  را ذکر کرد. تابلو برق فشار متوسط هم در دو نوع تابلو فشار متوسط ثابت و تابلو فشار متوسط کشویی موجود هستند.

تابلو برق ولتاژ قوی یا HV

تابلو برق فشار قوی از ولتاژ بین ۳۶۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ ولت برخوردار است. تجهیزاتی که درون این تابلو قرار می‌گیرند باید از نوع تجهیزات استاندارد و با کیفیت باشد تا جلوی بروز هرگونه حادثه احتمالی گرفته شود. برای اینکه دمای تابلو برق را کاهش دهند و آن را خنک کنند، گاز SF6 کاربرد دارد.

جهت مشاوره رایگان و خرید انواع تابلو برق صنعتی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما تماس بگیرید.

جنس‌های محفظه تابلو برق صنعتی

  • تابلو برق فولاد کربن و فولاد ضد زنگ
  • تابلو برق آلومینیومی
  • تابلو برق از جنس پلی کربنات
  • تابلو برق فایبرگلاس
  • تابلو برق فلزی
  • تابلو برق پلاستیکی

تابلو برق فولاد کربن و فولاد ضد زنگ

به علت اینکه فولاد ضد زنگ در برابر عوامل خارجی مثل مواد شیمیایی، باکتری، قارچ، رطوبت و … مقاوم است در در بدترین شرایط، تغییر شکل نمی‌دهند. تابلو برق‌هایی که از این جنس هستند، قیمت مناسبی دارند.

تابلو برق آلومینیومی

برخی محفظه‌های تابلو برق‌ها را از جنس آلومینیوم می‌سازند. به علت اینکه جنس آلومینیوم مانع از تداخلات الکترومغناطیسی می‌شود و دارای انعطاف پذیری بالا، وزن کم است و در برابر خوردگی مقاوم بوده و استحکام بالایی دارد از عملکرد خوبی در محیط‌های مختلف برخوردار است.

تابلو برق از جنس پلی کربنات

پلی کربنات‌ها از خواص بسیار زیادی برخوردار هستند که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • در برابر حرارت، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. درست است که این جنس در دمای بالا خیلی داغ می‌شود اما اگر آتش‌سوزی رخ دهد ذوب می‌شود ولی سبب گسترش آتش نمی‌شود.
  • پلی کربنات در برابر ضربه و خراش، مقاومت بالایی دارند و از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند.
  • در مقابل اسیدهای آلی و معدنی، روغن‌ها و … مقاوم خوبی دارند.
  • عایق الکتریکی و حرارتی خوبی هستند.
  • در مقابل پاک کننده‌ها، حساسیت نشان می‌دهند.

تابلو برق فایبرگلاس

تابلو برق کامپوزیتی یا فایبرگلاس هم با توجه به ویژگی‌های آن، انتخاب مناسبی است. از ویژگی‌های آن می‌توان موارد زیر را ذکر کرد:

  • عایق حرارتی خوبی در برابر گرما یا سرمای شدید هستند.
  • به علت اینکه از درزگیرها استفاده می‌شود عمر مفید تجهیزات بالا می رود.
  • زنگ نمی‌زند.
  • هزینه پایینی دارد.
  • برابر خوردگی مقاوم است و استحکام بالایی دارد.
  • تجهیزات آن به‌راحتی نصب می‌شود.

تابلو برق فلزی

در این نوع تابلو برق‌ها از ورق‌های گالوانیزه در بدنه استفاده می‌شود. در برخی موارد از رنگ الکترواستاتیک برای رنگ کردن آن استفاده می کنند. چون فلز یک رسانا به‌شمار می‌رود خطر برق گرفتگی وجود دارد و در مقابل آتش‌سوزی زیاد ایمن نیست.

تابلو برق پلاستیکی

تابلو برق پلاستیکی نوع دیگری از تابلو برق‌ها هستند که  از تجهیزات الکتریکی مختلف داخل خود محافظت می‌کند  و  افزایش ایمنی را به دنبال دارد و مانع از برق گرفتگی می شود. تابلو برق مزبور را معمولا از جنس پلیمر ABS می‌سازند که از ویژگی‌های زیادی مانند استحکام، انعطاف‌پذیری مناسب و مقاومت بالا در برابر دمای بالا برخوردار هستند. این تابلو برق در محیط‌های صنعتی که دارای فضای زیادی برای نصب نیستند، کاربرد دارند‌. تابلو برق پلاستیکی داخلی Indoor را می‌توان برای خانه‌های مسکونی یا در ساختمان‌های تجاری مورد استفاده قرار داد اما تابلو برق پلاستیکی ضد آب برای مصارف خارج از ساختمان Outdoor بسیار مناسب هستند.

خرید تابلو برق صنعتی

عیب یابی تابلو برق صنعتی

عیب یابی تابلو برق جزو مسائل پراهمیت برای مهندسین برق واحدهای صنعتی بوده و داشتن دانش عیب یابی آن از الزامات شغل آنها است معیوب شدن تابلو برق در یک کارخانه یا واحد صنعتی می‌تواند باعث توقف خط تولید شده و ضررهای سنگینی به مجموعه وارد کند. به‌همین‌دلیل، ضروری‌ست که مهندسین و اپراتورهای تابلو برق دانش کافی از عیب یابی تابلو برق را داشته باشند.

درصورت بروز مشکل در تابلو برق، قبل از اینکه به سایر موارد توجه کنید، ابتدا بهتر است که کلید اصلی تابلو برق را بررسی کنید. اگر متوجه شدید که زبانه‌ی کلید اتوماتیک MCCB در وسط قرار گرفته است، معنی آن این است که کلید اصلی در حالت فالت قرار گرفته است برای رفع حالت فالت، ابتدا باید ببینید که حالت فالت از چه طریقی بوجود آمده است. مواردی که ممکن است باعث بوجود آمدن حالت فالت شده باشند از این‌ قرار هستند:

  • از طریق اتصال کوتاه
  • از طریق آسیب‌دیدن کلید
  • از طریق اضافه بار
  • از طریق تیغه‌های کمکی داخل کلید

در حالت فالت شما نباید بدون رعایت موارد ایمنی کلید را وصل کنید. به‌همین‌منظور، ابتدا کلیدها و فیوزها را قطع کنید تا بار از روی کلیدها برداشته شود، سپس مراحل زیر را انجام دهید.

برای اطمینان از اینکه فیوزها و کلید اتصال صحیحی دارند، اتصالات باس بار را بررسی کنید.
سالم بودن کلید اصلی را بررسی کنید. برای این منظور، با استفاده از مولتی‌متر اختلاف بین تمامی فازها در ورودی کلید را اندازه‌گیری کنید. در حالت نرمال تمامی آنها باید برابر باشند.
تمام اتصالات ورودی و خروجی کلید را بررسی کنید. این بررسی شامل اتصالات داخلی و خارجی نیز می‌شود.
پس از اینکه تمامی موارد ذکر شده را بررسی کردید، ضمن رعایت تمام نکات ایمنی (پوشش مناسب لباس، کفش و دستکش‌های عایق) و در وضعیت قطع کامل کلید و فیوز، اقدام به اتصال کلید کنید.

در مرحله‌ی بعد، صحت عملکرد کلیدهای فرعی و فیوزها را بررسی کنید. (این مرحله بسیار حساس و مهم است و اگر فرد متخصص بی‌احتیاطی کند، احتمال بروز خطرات جانی زیاد است.) اگر کلیدهای فرعی و فیوزها عملکرد درستی داشتند که مشکلی نیست.

اما اگر در عملکرد یک فیوز با اختلال مواجه شدید، بایستی که اتصالات خروجی را بررسی کرده و علتی که باعث اضافه جریان شده است را سریعاً پیدا کنید از ضروریات اولیه‌ی عیب یابی این است که شناخت کاملی از تمامی اجزای تابلو برق و روش اسمبل کردن و همچنین روش عملکرد آنها داشته باشید.

به‌همین‌منظور، بسیار مهم است که اگر در یک تابلو برق از چندین کنتاکتور یا… استفاده شده است بتوانید تشخیص دهید که هرکدام از آنها برای چه عملکردی مورد استفاده قرار گرفته است کنترل فاز یکی از اجزاء ضروری در تابلوهای برق است که برخی مواقع شاهد فقدان آن هستیم. بررسی کنترل فاز را در اولویت قرار دهید.

بایستی بررسی کنید که فالت رخ نداده باشد. معمولاً بروز حالت فالت در اثر اضافه جریان، جابجایی فازها و یا حتی دو فاز شدن اتفاق می‌افتد سپس سایر تجهیزات اندازه‌گیری را بررسی کنید. به‌طور مثال، کنترل بارها را بررسی کنید که می‌توانند از طریق CT3 اضافه جریان را در مدار تشخیص داده و مدار هم با رفتن به حالت فالت باعث قطع شدن جریان می‌شود.

در صورتی‌که هیچگونه فالتی رخ نداده ولی مدار فرمان از کار افتاده است، لازم است که منبع تغذیه‌ی فیوز مدار فرمان را بررسی کنید که دچار آسیب‌دیدگی یا سوختگی نشده باشد همچنین ضروری‌ست که مواردی مانند شستی استاپ و استارت، استاپ قارچی، سلکتورها، تیغه‌های کمکی کنتاکتورها و تغذیه‌ی صحیح کنتاکتورها نیز بررسی شوند.

تابلو برق بر اساس نوع کاربرد

تابلو برق صنعتی کاربردهای متفاوتی دارند که هر کدام از آنها  از استانداردهای خاصی پیروی می‌کنند. از انواع کاربردهای آن می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • تابلو برق‌های مدار اصلی
  • تابلو برق‌های نیمه اصلی
  • تابلو برق‌های فرعی
  • تابلو برق‌های توزیع
  • تابلو برق‌های کنترل
  • تابلو برق‌های صنعتی
  • تابلو برق‌های اصلاح قدرت

تابلو برق اصلی

این تابلو برق از اصلی‌ترین تجهیزات برق صنعتی محسوب می‌شود. در ساختار داخلی این تابلو برق، اجزایی را برای توزیع برق در نظر گرفته‌اند که برق را از تابلو اصلی به  بخش‌های وابسته هدایت می‌کنند. از جمله مواردی که هنگام انتخاب آن مهم است عبارتند از:

  • به قابلیت اطمینان آن توجه شود.
  • امکان کنترل دستی داشته باشد.
  • در صورت قطعی برق، آن را تشخیص دهد.

تابلو برق نیمه اصلی

این تابلو برق‌ها، زیرشاخه تابلو اصلی محسوب می‌شوند.  این تابلوها وظیفه دارند از بخش خاصی از یک مجموعه پشتیبانی کنند تا توزیع برق به آن بخش انجام شود. مثلا تامین برق یک ساختمان را بر عهده می‌گیرند.

تابلو برق فرعی

این تابلو برق هم زیرشاخه تابلو برق نیمه اصلی به‌حساب می‌آید. این تابلو در حال حاضر در هر خانه‌ای وجود دارد و وظیفه آن تامین برق محیط کوچک مانند یک واحد خانه است.

تابلو برق توزیع

این تابلو برق‌ها یک منبع تغذیه با حفاظت بسیار بالا هستند. در این تابلوها، جریان برق را با ابزار های متفاوتی (MCB ،MCCB) پخش می‌کنند. این عملیات بر اساس محاسبات اندازه کابل، تسمه‌های مسی و سیستم حفاظت صورت می‌گیرد.

تابلو برق کنترل

از این تابلو برق برای کنترل کردن تجهیزات استفاده می‌شود. این تابلو با کمک تجهیزات خاصی، وضعیت سیستم را کنترل کرده و آنها را نشان می‌دهد. این تابلو برق‌ها به‌گونه‌ای تنظیم شده‌اند که در مواقع اضطراری یا  زمانی که خطر از قبل در آن تعریف شده باشد، مشکل را به سیستم انتقال می‌دهند.

تابلو برق صنعتی

این نوع از تابلو برق‌ها در حفاظت و کنترل مدارات یک سیستم فشار قوی کاربرد دارند.

معرفی تابلو برق صنعتی
انواع تابلو برق

تابلو برق اصلاح قدرت یا خازنی

این تابلوها در شبکه توزیع فشار ضعیف کاربرد دارد. از آن برای افزایش توان و جبران توان راکتیو استفاده می‌کنند، این فرایند با کمک یک خازن انجام می‌شود. تعیین اندازه خازن هم با یک کنترل کننده ضریب، با سنجیدن شکل موج ولتاژ، اختلاف زمانی و جریان آن صورت می‌گیرد.

تابلو برق کوچک

طراحی و تولید این تابلو برق‌ها در ابعاد مختلف و با توجه به نیاز مشتری صورت می‌گیرد. تابلو برق کوچک، بدون اینکه جنس آنها را در نظر بگیریم برای مصارف خانگی کاربرد دارند. این تابلوها را از جنس بدنه مختلف و در اندازه‌های کوچک تولید می‌کنند.

تابلو برق تک فاز و تابلو برق سه فاز

امروزه به دلیل اینکه نسبت به گذشته از برق بیشتری استفاده می‌کنیم برای اینکه بتوانیم از وسایل‌مان محافظت کنیم و مصرف برق خود را کنترل کنیم، وسیله استاندارد لازم داریم که قادر باشد از تجهیزات حفاظت کند؛ به همین دلیل از تابلو برق صنعتی تک فاز یا سه فاز استفاده می‌کنیم.

تابلو برق صنعتی تک فاز و سه فاز در مصارف خانگی و صنعت مناسب هستند، عملکرد آنها به این صورت است که اگر مشکلاتی مانند نوسان، زیاد و کم شدن‌های ناگهانی ولتاژ، بار اضافی و … در شبکه توزیع برق پیش بیاید، برق به صورت اتوماتیک  قطع می‌شود و از آسیب‌های احتمالی به وسایل جلوگیری می‌کند. جریان عبوری در تابلو تک فاز از 7.5 کیلووات پایین‌تر است اما تابلو سه فاز توان بالاتری دارد. از آن برای جریان‌های بیشتر از 7.5 کیلووات استفاده می‌کنند. تولید تابلو برق سه فاز و تک فاز در ابعاد مختلف انجام می‌گیرد‌. تابلو سه فاز چون یک ولتاژ ورودی سه فاز دارد می‌تواند از چند مصرف کننده سه فاز پشتیبانی کند.

تابلو برق کشویی کنترل موتورها (MCC)

این نوع از تابلو برق بیشتر در انواع کشویی بوده و برای کنترل موتور کاربرد دارد. به علت کشویی بودن آن،  کارکرد راحتی دارد  و تعمیر کردن آن به‌آسانی انجام می‌شود.

تابلو برق کشویی مرکز قدرت

این تابلو برق را منبع تغذیه تابلوهای MCC می‌دانند. نصب کلیدها در آن بعد از پست اصلی و به صورت دژنکتور (از نوع کلید هوایی) صورت می‌گیرد.

شما می توانید برای خرید تابلو برق صنعتی در انواع مختلف با اطمینان کامل با مشاوران خرید ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

تجهیزات تابلو برق صنعتی

تابلو برق‌های صنعتی، تجهیزات متنوعی دارند. آنها از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که چند نمونه از آنها عبارتند از:

فیوزها

 از جمله مهم‌ترین تجهیزات داخل تابلو برق‌های صنعتی می‌توان فیوزها را نام برد. وظایف فیوزها حفاظت از مدار در مقابل اتصالات کوتاه و اضافه بار است. آنها  مانع از افزایش میزان جریان برق ورودی به مدار می‌شوند.

کلید مینیاتوری

از تجهیزات پرمصرف دیگر در تابلو برق صنعتی، کلید مینیاتوری یا MCB  هستند. این کلید به طور اتوماتیک و تحت شرایط خاص مانند اضافه بار یا اتصال کوتاه، جریان برق را در مدار الکتریکی در شبکه کاملا قطع می‌کند. کلیدهای مینیاتوری نسبت به فیوزها مطمئن‌تر و ایمن‌تر بوده و حساسیت بالاتری از فیوزها دارند.

بی متال

 از تجهیزات مناسب و عالی دیگر برای تابلو برق صنعتی، می‌توان از بی متال‌ها (Bimetal) یاد کرد. به کمک بی‌ متال‌ها می‌توانید به‌راحتی تغییرات دمایی را به جابه‌جایی مکانیکی تبدیل کنید. آنها از موتور سه فاز در برابر اضافه بار در کاربردهای با ولتاژ پایین محافظت می‌کنند.

کلید حرارتی

 کلید حرارتی یا MPCB به قطعه الکتریکی می‌گویند که  از موتور الکتریکی در مقابل عوامل و شرایط خارجی محافظت می‌کند.

کلید قطع جریان

 کلیدهای قطع جریان در تابلو برق‌های صنعتی بسیار پرکاربرد هستند. این کلیدها انواع مختلفی دارند که  چند نمونه از آنها عبارتند از: غلتکی، میکرو سوئیچی، سلکتوری و ….

کلید کامپکت

کلیدهای کامپکت یا همان MCCB  جزئی از دستگاه‌ حفاظت الکتریکی بوده و از تجهیزات برق صنعتی است. آنها در فرکانس‌ها و ولتاژهای ۵۰ و ۶۰ هرتز کاربرد دارند. از جمله تفاوت‌هایی که بین کلیدهای کامپکت و کلیدهای مینیاتوری وجود دارد این است که کلیدهای کامپکت،  اندازه بسیار بزرگ‌تری از کلیدهای مینیاتوری دارند و از جریان نامی تا ۲۵۰۰ آمپر برخوردار هستند.  این کلیدها را می‌توان تنظیم کرد.

کنتاکتور

کنتاکتور قطعه‌ای در تابلو برق است که  کار آن وصل و قطع کردن جریان به الکتروموتور در تابلو برق صنعتی است. اگر تابلو برق با مشکلاتی مانند افت ولتاژ، جابه‌جایی فاز، عدم تقارن ولتاژ سه فاز و قطع شدن یکی از فازها مواجه شود، کنتاکتور مانع از روشن شدن موتور  می‌شود.

سفارش تابلو برق صنعتی

خرید تابلو برق صنعتی از ثانیرا

امروزه تابلو برق به‌ویژه برای کارخانه‌های صنعتی وسیله‌ای حیاتی محسوب می‌شوند. به علت اینکه مصرف برق در این مکان‌ها زیاد است برای اینکه از وسایل برقی و افرادی که با آنها سروکار دارند، محافظت شود به تجهیزات ایمنی نیاز داریم تا از خطرات و آسیب‌های احتمالی دور باشیم. ما در مطلب امروز در مورد تابلو برق صنعتی مطالبی را بیان کردیم و سعی کردیم شما را با آنها آشنا کنیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید با کارشناسان ما در این سایت، یعنی سایت ثانیرا ارتباط برقرار کنید و سوالات و ابهامات خود را با آنها در میان بگذارید. بدون تردید همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

عوامل موثر بر قیمت تابلو برق صنعتی

عوامل موثر بر قیمت تابلو برق صنعتی بسیار زیاد هستند.. برای مثال قیمت تابلو برق بر اساس جنس آن متفاوت است به عنوان مثال جنسپلاستیکی با قیمت فلزی آن تفاوت زیادی دارد. همچنین هرکدام از این جنس های تابلو برق نیز بسته به ویژگی های قرار داده شده در آن ها ممکن است تفاوت قیمت داشته باشند. از دیگر عوامل موثر برند کلیدها و پریز‌های مورد استفاده مصرف‌کنندگان، یکی ازعوامل مهم محسوب می‌شود. همچنین نوع طراحی ظاهری تابلو برق، تاثیر زیادی روی قیمت می‌گذارد. همچنین استفاده از تجهیزات الکتریکی متفاوت نیزباعث تغییر قیمت خواهند بود.

تابلو برق ها همچنین در مدل های متنوع مثل توکار، روکار، ایستاده، دیواری و… طراحی می شوند که اندازه متفاوتی را دارند و بسته به این موارد دارای قیمت های مختلفی هستند. از مهم ترین پارامترهای موثر بر قیمت تابلو برق صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکل و فرم تابلو برق
  • جنس دستگاه
  • محل مورد نظر بر روی نصب
  • کیفیت سیم کشی
  • برند تولید کننده
  • کیفیت ولتاژ طراحی شده
  • اندازه و ابعاد
  • نوع محفظه
  • سطح ولتاژ

دلایل تفاوت قیمت تابلو برق

قیمت تابلو برق بر اساس شرایط و احتیاج خریدار می تواند دارای تنوع بالایی باشد، از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشارع کرد:

  • نوع کاربری مورد نظر از نظر خریدار برای تابلو برق(مصارف خانگی، صنعتی یا فنی)
  • نوع توزیع ولتاژ برق(تابلو برق صنعتی فشار قوی، فشار متوسط ، فشارضعیف)
  • تعداد طبقات مورد استفاده از تابلو برق
  • تجهیزات مورد نظر برای ساخت تابلو برق
  • انواع پنل توزیع بر اساس سه فاز یا تک فاز
  • اندازه تابلو برق
  • جنس تابلو برق

فیلم آموزشی طرز کار تابلو برق صنعتی

ویدیوی روبرو یک ویدیوی آموزشی جهت معرفی کامل مهم‌ترین قطعات بکار رفته در یک تابلو برق صنعتی است.

سوالات متداول

تجهیزات تابلو برق های صنعتی شامل چه مواردی می‌شوند؟

کنتاکتور، بی متال، فیوز، کلید مینیاتوری MCB، کلید حرارتی MPCB، کلید کامپکت MCCB، کلید RCD یا کلید محافظ جان، پوش باتن یا شستی فرمان، چراغ سیگنال، چراغ هشدار و... از انواع تجهیزاتی هستند که در اکثر تابلوبرق های صنعتی به کار می‌روند.

انواع تابلو برق های صنعتی از نظر ساختار به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

تابلو برق Metal Enclosed، تابلو برق Metal Clad، تابلو برق Compartment Type، تابلو برق کشویی یا Withdrawable، تابلو برق رک (Rack)، تابلو برق Swing از انواع تابلو برق های صنعتی می‌باشند که از لحاظ ساختار باهم متفاوت‌اند.

انواع تابلو برق از لحاظ ولتاژ به چند دسته تقسیم می‌شود؟

3دسته؛ تابلوبرق های صنعتی از لحاظ ولتاژ به سه دسته تابلو برق ولتاژ پایین یا LV، تابلو برق ولتاژ متوسط یا MV، تابلو برق ولتاژ قوی یا HV تقسیم می‌شود.

 

گالری تابلو برق‌های ساخته شده توسط ثانیرا

تابلو برق توزیع ⮟

تابلو چنج اور ⮟

تابلو برق آبرسانی ⮟

تابلو بانک خازنی ⮟

تابلو اتوماسیون صنعتی ⮟

تابلو برق آتشنشانی ⮟

15 دیدگاه در “تابلو برق صنعتی

  1. حسین مرادی گفت:

    سلام وقت بخیر
    من تابلو برق صنعتی میخوام تهیه کنم نمیدونم کدوم نوع مناسب هست میشه انواعش بگید ممنون از شما

    1. manager.z گفت:

      تابلوهای برق بر مبنای سطح ولتاژ در انواع فشار ضعیف، فشار متوسط و فشار قوی و همچنین بر اساس ساختار فیزیکی در انواع کشویی و فیکس ایستاده و دیواری توکار و روکار و بر اساس محل نصب در انواع Indoor و Outdoor ساخته می شوند

  2. محمد گفت:

    سلام
    ولتاژ تابلو برق صنعتی چیه؟؟؟

    1. manager.z گفت:

      سلام وقت بخیر
      تابلوبرق های صنعتی از لحاظ ولتاژ به سه دسته تابلو برق ولتاژ پایین یا LV، تابلو برق ولتاژ متوسط یا MV، تابلو برق ولتاژ قوی یا HV تقسیم می‌شود.

  3. احمدی گفت:

    سلام میانگین قیمت تمام شده تابلو با 7 تا کنتاکتور 7.5چقدر در میاد؟

    1. manager.kh گفت:

      سلام وقتتون بخیر، لطف کنین با همکاران پشتیبانی تماس بگیرین که به طور کامل راهنمایتون کنن.

  4. samani گفت:

    سلام،روزتون بخیر ، میخواستم تابلو برق سفارش بدم از چه طریقی باید انجام بدم؟

    1. manager.kh گفت:

      سلام وقتتون بخیر.از طریق سایت برای خرید تابلو برق میتونین اقدام کنین اگر موفق نشدین می تونین با کارشناسان تماس بگیرین.

  5. abbasi گفت:

    سلام دوست عزیز، برای 4 عدد فن 1.5 کیلووات و اینورتر ۳ کیلووات تابلوش چقدر در میاد؟

    1. manager.kh گفت:

      سلام وقتتون بخیر شمارتون رو بزارین کارشناسان فنی ما با شما تماس میگیرن.

  6. فرهاد گفت:

    سلام، برای ۲ تا فن 2.5 کیلووات با اینورتر ۴.۵ کیلووات تابلو برق صنعتی هزینه‌ش چقدر میشه؟

    1. manager.kh گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای اطلاع از قیمت روز با کارشناسان ما تماس بگیرید.

  7. erfan ahmadi گفت:

    وقت بخیر قیمت تابلو برق صنعتی با کنتاکتور 300 هیوندا چقدر در میاد؟

    1. manager.kh گفت:

      وقت شما هم بخیر، با شماره 09195416148 تماس بگیرین تا همکاران ما شمارو راهنمایی کنن.

  8. یدالله گفت:

    ممنون از توضیحات کاملتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *