بوستر پمپ آتشنشانی

بوستر پمپ‌ آتشنشانی، ابزارهایی حیاتی برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها هستند که در حوزه‌ آتش‌نشانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. این پمپ‌های قدرتمند با طراحی کوچک و قابل حمل، توانسته‌اند به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارها در مأموریت‌های اطفاء حریق و مداخله سریع در محل‌های دسترسی سخت شناخته شوند.

بوستر پمپ‌ به واسطه‌ توانمندی‌های استثنایی خود، توانسته‌ در کاهش خسارات ناشی از حریق‌ها نقش بسیار موثری ایفا کند. این پمپ‌ها با ایجاد فشار بالا و افزایش قدرت پرتاب آب، سرعت عملیات خاموشی حریق را افزایش داده و به مهار کردن آتش کمک می­کند. به طور کلی، بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی با ارتقاء عملکرد و کارآیی نیروهای آتش‌نشانی، نقش بسیار مهمی را در حفظ امنیت و حریم شخصی افراد جامعه ایفا می‌کنند و به عنوان یک ابزار بی‌نظیر و بی‌مثال در مأموریت‌های ایمنی و خدمت به جامعه، بکار می‌­رود.

برای تهیه و خرید انواع بوستر پمپ آتشنشانی و کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید.

محصولات بوستر پمپ آتشنشانی

برای سفارش انواع بوستر پمپ آتشنشانی و دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاوران ما در ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

خرید بوستر پمپ آتشنشانی

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟

بوستر پمپ آتش‌نشانی، یکی از تجهیزات بسیار حیاتی در سیستم‌های اطفا حریق است. هدف اصلی این پمپ‌ها، ایجاد فشار بیشتر در شبکه لوله‌کشی اطفا حریق بوده و در مواقعی که فشار آب ضعیف باشد، به عنوان پشتیبانی از پمپ اصلی عمل می‌کنند.

بوستر پمپ‌های آتشنشانی دارای موتورهای برقی یا دیزلی هستند و معمولاً در سیستم‌های اطفا حریق برای ساختمان‌های با بلندای بیشتر از 75 فوت (حدود 23 متر) استفاده می‌شوند. این سیستم‌ها به عنوان یک پشتیبان برای ایجاد فشار مورد نیاز در شبکه لوله‌کشی آتش نشانی، عمل می‌کنند و در صورتی که پمپ اصلی از دسترس خارج یا خراب شود، بوستر پمپ به عنوان پمپ پشتیبانی شروع به‌کار می­کند.

این پمپ‌ها برای استفاده در ساختمان‌های مختلف از جمله هتل‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز خرید و کارخانه‌ها بکار می‌روند و دارای استانداردها و دستورالعمل‌های معتبری هستند که برای استفاده در سیستم‌های اطفا حریق مورد تأیید قرار می‌گیرند؛ همچنین، برخی از آن­ها دارای استانداردUL هستند که به عنوان یک سازمان معتبر در زمینه تأیید کیفیت و ایمنی محصولات اطفا حریق شناخته می‌شوند.

پمپ های آتش نشانی انواع مختلفی دارند که از جمله می تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پمپ آتش نشانی عمودی خطی (Vertical In Line Fire Pump)
  2. پمپ آتش نشانی عمودی توربینی (Vertical Turbine Fire Pump)
  3. پمپ آتش نشانی سانتریفیوژ افقی (End Suction Pump)
  4. پمپ آتش نشانی دو مکشه (Split Case Pump)

به نقل از ویکی پدیا

با توجه به اجزای بوستر پمپ آتشنشانی، این دستگاه حاوی یک یا چند پمپ است که به صورت موازی روی شاسی دستگاه نصب می‌شوند؛ همچنین، درون بوستر پمپ، قطعاتی مانند الکتروپمپ پیشرو (جوکی پمپ)، تابلو برق کنترل، انواع شیرها مانند دروازه‌ایOS&Y، پروانه‌ای، یکطرفه، تخلیه (اطمینان)، پرشر سوئیچ، کلکتور و فلومتر وجود دارد. این اجزا با همکاری تعاملی، تامین فشار و دبی مورد نیاز تجهیزات، سیستم اطفا حریق را به محل‌های مختلف منتقل می‌کنند.

تفاوت بوستر پمپ آتش‌ نشانی و بوستر پمپ آبرسانی چیست؟

تفاوت بوستر پمپ آتشنشانی و بوستر پمپ آبرسانی از جمله موارد مهمی هستند که در استفاده و کاربرد این دو نوع پمپ تأثیرگذار است. بوستر پمپ آتش‌نشانی عمدتاً برای تأمین فشار لازم برای سیستم‌های اطفا حریق مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف اصلی آن، تأمین آب برای تجهیزات اطفا حریق در نقاط مختلف ساختمان‌ها و اماکن است. این پمپ‌ها برای مواجهه با حوادث اضطراری، مانند حریق، کاربرد دارند و با ایجاد فشار بالا، آب را به انواع تجهیزات اطفا حریق هدایت می‌کنند.

بوستر پمپ آبرسانی، به عنوان یک پمپ افزایش فشار در سیستم‌های آبرسانی استفاده می‌شود. این پمپ‌ها برای انتقال آب به نقاط دوردست یا تأمین آب با فشار مطلوب به سیستم‌های آبیاری خانگی، کشاورزی و صنعتی به کار می‌روند.

تفاوت اساسی این دو نوع پمپ، نوع پمپ بکار رفته در آن­ها است. بوستر پمپ آتش‌نشانی ممکن است از پمپ‌های دور ثابت یا دور متغیر استفاده کند. این پمپ‌ها عموماً با پرشر سوئیچ‌ها کنترل می‌شوند و استفاده از اینورتر و پرشر ترانسمیتر در آن­ها ضروری نیست. در مقابل، در بوستر پمپ آبرسانی از مدل دور متغیر به همراه اینورتر و پرشر ترانسمیتر استفاده می‌شود که کنترل بهتری بر فشار آب فراهم می‌سازد.

یکی دیگر از تفاوت‌ها میان این دو نوع پمپ، وجود کلکتور در بوستر پمپ آبرسانی است. این کلکتور به منظور جمع‌آوری آب از چندین پمپ و انتقال آن به نقاط مورد نیاز استفاده می‌شود؛ اما بوستر پمپ آتش‌نشانی کلکتور ندارد و برای مواقع اضطراری و حوادث اطفاء حریق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، بوستر پمپ آتش‌نشانی برای اطفاء حریق در مواقع اضطراری به کار می‌رود و به دلیل اهمیت اطفاء حریق در این مواقع، برقراری منابع پشتیبان و پرشر سوئیچ‌ها در آن ضروری است؛ اما بوستر پمپ آبرسانی باید طوری طراحی شود که توانایی تامین آب به صورت مداوم را داشته باشد.

در ضمن، برای هر پمپ در بوستر پمپ آتشنشانی دو عدد پرشر سوئیچ تعبیه می‌شود تا در صورت عدم عملکرد یکی، دیگری وارد مدار شود؛ اما در بوستر پمپ آبرسانی این نیاز وجود ندارد و تابلو برق یکپارچه وظیفه کنترل سیستم بوستر پمپ را بر عهده دارد.

بدین ترتیب، با توجه به نیازها و محل استفاده هر نوع پمپ، می‌توان بوستر پمپ آتش‌نشانی و بوستر پمپ آبرسانی را به عنوان دو نوع متفاوت از پمپ‌های افزایش فشار در سیستم‌های آتش‌نشانی و آبرسانی تشخیص داد. توجه به تفاوت‌های این دو نوع پمپ در طراحی، نصب و استفاده آن­ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا عملکرد بهینه و ایمنی سیستم‌های مرتبط را تضمین کند.

خرید بوستر پمپ آتش نشانی

طراحی و ساخت انواع بوستر پمپ آتشنشانی

کوبله و شاسی انواع پمپ‌ آتشنشانی خطی

طراحی انواع بوستر پمپ آتشنشانی تمام هوشمند

ساخت انواع بوستر پمپ آتشنشانی با ضوابط جدید

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخابی لذت بخش با مشاورن ما برای خرید انواع بوستر پمپ آتشنشانی با اطمینان کامل تماس حاصل فرمایید.

مزیت های بوستر پمپ آتشنشانی

  1. پوشش مسیر وسیع
  2. بهره‌وری انرژی
  3. حمل و نصب آسان
  4. کارکرد پیوسته

مزایای بوستر پمپ آتشنشانی

  1. پوشش مسیر وسیع: بوستر پمپ‌ها به علت تنوع مسیرها، محدوده وسیعی از مناطق را پوشش می‌دهند و در صورت بروز حریق در نقاط مختلف، آب را به سرعت به محل مورد نیاز ارسال می‌کنند.
  2. بهره‌وری انرژی: با توجه به نوسانات مصرف آب، استفاده از چند پمپ کوچک به جاییک پمپ بزرگ (به صورت بوستر پمپ)، باعث کاهش هدررفت انرژی و افزایش بهره‌وری می‌شود؛ همچنین، امکان روشن و خاموش کردن پمپ‌ها بر اساس نیاز، باعث جلوگیری از کارکردن بیهوده می‌شود.
  3. حمل و نصب آسان: بوستر پمپ‌ها از اجزای مختلف تشکیل شده‌اند و می‌توان آن­ها را جدا کرده و به راحتی حمل و در مکان‌های مناسب نصب کرد.
  4. کارکرد پیوسته: با استفاده از پمپ رزرو، می‌توان کارکرد دائمی بوستر پمپ‌ها را تضمین کرد و در صورت خرابی یکی از پمپ‌ها، پمپ رزرو شروع بکار می­کند تا توقفی در عملکرد ایجاد نشود و امکان سرویس حین کار نیز وجود داشته باشد.

به این ترتیب، استفاده از بوستر پمپ‌ها باعث افزایش کارایی در سیستم‌های اطفا حریق شده و اهمیت آن­ها در جلوگیری از خسارات جانی و مالی ناشی از حریق به وضوح مشخص می‌شود.

  1.  

بوستر پمپ آتش نشانی چگونه کار می‌کند؟

بوستر پمپ آتش‌نشانی نقش مهمی در حفظ و تأمین فشار آب مورد نیاز برای سیستم اطفا حریق دارد. این پمپ‌ها به صورت اتوماتیک فشار آب را در یک مقدار از پیش تعیین شده حفظ می‌کنند. هنگامی که سنسورهای فشار نصب شده روی بوستر پمپ، افت فشار در سیستم را تشخیص می‌دهند، تابلو برق بلافاصله پمپ جوکی را (اگر وجود داشته باشد) وارد مدار می‌کند تا افت فشار بوجود آمده را جبران نماید.

در صورتی که میزان دبی آب مورد نیاز بیشتر از مقداری باشد که پمپ جوکی قادر به تامین آن است، تابلو برق فرمان را برای پمپ اصلی صادر می‌کند. پمپ اصلی در این وضعیت نیز به طور اتوماتیک روشن می‌شود و با کمک پمپ جوکی فشار سیستم را بالا می‌برد. پمپ اصلی بوستر پمپ آتش‌نشانی تا زمانی که سیستم اطفا حریق نیازمند آب باشد، در مدار باقی می‌ماند و هر زمان که پرشر سوئیچ مقدار فشار را مطابق با میزان تنظیم شده تشخیص دهد، سیگنال مربوطه برای تابلو برق ارسال می‌گردد.

سپس تابلو برق دستور استارت را برای الکتروموتور یا دیزل موتور پمپ صادر می‌نماید. اگر پمپ اصلی به هر دلیلی نتواند روشن شود، با دستور تابلو برق، پمپ رزرو وارد مدار شده و نقش خود را در تامین فشار مورد نیاز سیستم ایفا می‌کند. لازم به ذکر است که بوستر پمپ آتش‌نشانی تنها منبع تامین آب برای اطفا حریق نیست و در واقع با توجه به دبی مورد نیاز انتخاب می‌شود تا هدف مورد نظر را تامین نماید.

در نظر گرفتن یک منبع یا مخزن آب متناسب با دبی مورد نیاز پروژه برای بوستر پمپ آتش‌نشانی ضروری است، زیرا به طور معمول دبی آب شهری کمتر از دبی مورد نیاز برای سیستم اطفا حریق است. این اقدام از جهت اطمینان حاصل کردن از عملکرد بهینه و ایمنی این پمپ‌ها اهمیت دارد؛ همچنین نگهداری و تعمیرات دوره‌ای برای بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا همیشه به درستی و به موقع عمل کرده و ایمنی ساختمان‌ها و اماکن را تأمین کنند.

پمپ مورد استفاده در بوستر پمپ آتشنشانی

یکی از عوامل حیاتی که بر قیمت بوستر پمپ آتش نشانی تأثیر دارد، نوع و تعداد پمپ‌های مورد استفاده است. در این مرحله، تعیین میزان دبی و فشار آب مورد نیاز برای پروژه مهم است تا پمپ‌های مناسب برای سیستم اطفاء حریق انتخاب شوند؛ همچنین، برند پمپ‌ها نیز اهمیت زیادی دارد؛ زیرا بسته به اینکه پمپ‌ها استاندارد هستند یا خیر و آیا فهرست شده‌اند یا نه، قیمت آن‌ها متفاوت خواهد بود.

نیرو محرکه بوستر پمپ آتش نشانی

نیروی محرکه بوستر پمپ آتش نشانی عموماً از طریق الکتروموتور یا موتور دیزل (دیزل پمپ) فراهم می‌شود که به پمپ منتخب متصل است. این تجهیز نیزیکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در قیمت بوستر پمپ آتش نشانی هست.

جهت مشاوره رایگان و خرید انواع بوستر پمپ آتشنشانی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت بازار، ثانیرا بهترین گزینه است. همین الان با متخصصان ما تماس بگیرید.

انواع بوستر پمپ آتشنشانی

بوستر پمپ‌ آتش‌ نشانی دارای دو نوع اصلی هستند: بوستر پمپ دور متغیر و بوستر پمپ دور ثابت. این دو نوع پمپ، هر دو از پمپ‌های بوستر هستند که برای افزایش فشار آب در سیستم‌های آبیاری، آتش‌نشانی، صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما تفاوت اصلی بین آن‌ها در نحوه کنترل سرعت موتور پمپ است.

  • بوستر پمپ دور ثابت
  • بوستر پمپ دور متغیر

بوستر پمپ دور ثابت

در بوستر پمپ دور ثابت، سرعت موتور پمپ ثابت بوده و تنها فشار آب قابل تنظیم است. به عبارت دیگر، با تغییر دبی آب، فشار آب خروجی ثابت باقی می‌ماند. این نوع پمپ، بیشتر برای نیازهای ثابت و پایدارمناسب است و عموماً عملکرد و نگهداری ساده‌تری دارند.

همچنین، بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی دور ثابت از منبع دیافراگمی و پمپ جوکی استفاده می‌کنند، در حالی که این اجزا در بوستر پمپ‌های دور متغیر به کار نمی‌آیند.

بوستر پمپ دور متغیر

در بوستر پمپ دور متغیر، سرعت موتور پمپ قابل تنظیم است و در نتیجه فشار آب می‌تواند با تغییر دبی آب واکنش نشان دهد. این امکان باعث می‌شود که بوستر پمپ دور متغیر بتواند با شرایط مختلف و نیازهای متغیر سیستم تطابق یابد. این انعطاف‌پذیری، بوستر پمپ دور متغیر را برای سیستم‌هایی با شرایط متغیر و پویا مناسب‌تر می‌کند.

به عبارت دیگر، بوستر پمپ دور متغیر با استفاده از یک پرشر ترانسمیتر که روی بوستر نصب می‌شود، میزان فشار آب را در یک حالت ثابت و مشخص در دبی آب متغیر حفظ می‌کند.

در کل، انتخاب بوستر پمپ دور متغیریا دور ثابت به نیازها و شرایط خاص هر سیستم بستگی دارد. اگر نیاز به تطابق با شرایط متغیر و سیستم پویا دارید، بوستر پمپ دور متغیر را انتخاب کنید؛ اما اگر به یک پمپ ساده و پایدارنیاز دارید، بوستر پمپ دور ثابت مناسب‌تر است؛ همچنین بسته به نوع کنترل مورد نظر و بودجه موجود، می‌توانید بین این دو نوع پمپ انتخاب کنید.

در نهایت، اکثر بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی به صورت دور ثابت و از نوع سانتریفیوژ یا همان گریز از مرکز ساخته می‌شوند و برای مواجهه با حوادث اضطراری، مانند حریق،مناسب هستند.

خرید بوستر پمپ دور متغیر به صرفه است یا خیر؟

اینورتر جزء گران‌ترین تجهیزات بوستر پمپ دور متغیر است که تمام کار بوستر پمپ توسط آن انجام می‌شود. درست است که بوستر پمپ دور ثابت بسیار ارزان‌تر از بوستر پمپ دور متغیر است اما بوستر پمپ دور متغیر به صرفه تر است . این موضوع در هنگام استفاده از بوستر پمپ، تعمیر و نگهداری آن مشخص می‌شود. بوستر پمپ دور متغیر به سرویس و تعمیر زیادی نیاز ندارد اما بوستر پمپ دور ثابت باید دائما بررسی و سرویس شود. همچنین با استفاده از این بوستر پمپ مصرف انرژی و برق شما کاهش می‌یابد. در آخر باید بدانید که درست است که بوستر پمپ دور متغیر به صرفه است اما شما نمی‌توانید همیشه و در هر شرایطی از آن استفاده کنید. بلکه باید با توجه به نیاز خود بوستر پمپ مناسب را انتخاب نمایید.

بوستر پمپ آتشنشانی UL دار چیست؟

بوستر پمپ آتش‌ نشانی که دارای تاییدیهUL باشد (به اصطلاح UL دار باشد) به دلیل ارتقاء کیفیت و افزایش اطمینان، بسیار ارزشمند است و برای استفاده در سیستم‌های اطفاء حریق مورد تأیید قرار می‌گیرد. شرکت‌های تولیدکننده قطعات و تجهیزات صنعتی و تجاری به دنبال ارائه محصولات با کیفیت و قابلیت اطمینان بالا به مشتریان خود هستند؛ به همین دلیل، سازمان‌های مستقلی در جهان وجود دارند که با انجام آزمایش‌های فنی و دقیق، کیفیت محصولات مختلف را ارزیابی و تأیید می‌کنند.

از جمله این سازمان‌ها می‌توان به UL (Underwriters Laboratories)، FM (Factory Mutual)، VDS و… اشاره کرد. ULیکی از سازمان‌های معتبر است که محصولات مختلف به ویژه صنعت آتش‌نشانی را بررسی و تأیید می‌کند. بوستر پمپ‌های UL دار بر اساس استانداردهایUL مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفته‌اند و دارای کیفیت و ایمنی مطلوبی برای استفاده در سیستم‌های اطفاء حریق هستند. این تاییدیه نشان‌دهنده‌ مطمئن بودن از عملکرد و اعتماد به‌سوی این نوع بوستر پمپ‌ها است و به کاربران اطمینان می­دهد که محصولی با کیفیت و استانداردهای بین‌المللی در اختیار دارند.

نحوه کار بوستر پمپ آتشنشانی

چه ساختمان‌هایی نیازمند بوستر پمپ آتش نشانی UL دار هستند؟

بوستر پمپ‌های آتشنشانی با تاییدیه UL (Underwriters Laboratories) برای ساختمان‌هایی با بلندای بیشتر از 75 فوت (حدود 23 متر) الزامی هستند. استفاده از این پمپ‌ها بر اساس استاندارد NFPA 20 تعیین شده است. هدف اصلی نصب این بوستر پمپ‌ها، ایجاد فشار بیشتر در شبکه لوله‌کشی اطفا حریق است و در صورت وجود فشار ضعیف در شبکه لوله‌کشی اطفا حریق، می‌توانند به عنوان پشتیبانی از پمپ اصلی عمل کنند.

بوستر پمپ‌های آتش‌نشانیUL دار برای ساختمان‌هایی که بر اساس ضوابط سازمان آتش نشانی نیازمند اخذ تاییدیه از سازمان آتش نشانی هستند، الزامی هستند. این ساختمان‌ها معمولاً به سیستم اعلام و اطفاء حریق مجهز می‌شوند و بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی نقش اساسی در این سیستم‌ها ایفا می‌کنند.

دستورالعمل‌های آتش‌نشانی، شامل ضوابط مختلفی از جمله اعلام، اطفاء، ایمنی در معماری، اگزاست، درب مقاوم به حریق و… می‌شود؛ به همین دلیل، نیازمندی‌ها و الزامات مربوط به بوستر پمپ‌های آتشنشانی نیز به واسطه این دستورالعمل‌ها تعیین می­گردد؛ در نتیجه، نصب بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی با تاییدیه UL در ساختمان‌های مختلف برای حفظ ایمنی و اطمینان از عملکرد صحیح سیستم اطفاء حریق اهمیت دارد.

شما می توانید برای خرید بوستر پمپ آتش نشانی در انواع مختلف با اطمینان کامل با مشاوران خرید ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

چیدمان پمپ‌ها در طراحی بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی ul دار

در طراحی بوستر پمپ آتش نشانی، تعداد و آرایش پمپ‌ها به یکی از روش‌های زیر انجام می­شود:

۱. بوستر تک پمپه (Single Fire Pump Set)

در این روش، بوستر پمپ آتش نشانی داراییک الکتروپمپ یا یک دیزل پمپ است. به این معنا که در این وضعیت روی بوستر پمپ آتش نشانی یک پمپ اصلی (الکتروپمپ یا دیزل پمپ) و یک پمپ جوکی به طور موازی با یکدیگر نصب می‌شوند.

۲. بوستر دو پمپه (Duplex Fire Pump Set)

در این حالت، بوستر پمپ آتش نشانی می‌تواند دریکی از سه وضعیت زیر قرار بگیرد:

  • دو الکتروپمپ، یک جوکی: در این صورت، دو پمپ الکتروپمپ به همراه یک پمپ جوکی موازی با یکدیگر نصب می‌شوند.
  • یک الکتروپمپ و یک دیزل پمپ، یک جوکی: در این حالت، یک پمپ الکتروپمپ و یک پمپ دیزل به همراه یک پمپ جوکی موازی با یکدیگر نصب می‌شوند.
  • دو دیزل پمپ، یک جوکی: در این موارد، دو پمپ دیزل به همراه یک پمپ جوکی موازی با یکدیگر نصب می‌شوند.

۳. بوستر چند پمپه (Multi Fire Pump Set)

در این حالت بوستر پمپ آتش نشانی می‌تواند به دو صورت زیر باشد:

  • یک الکتروپمپ و دو دیزل پمپ، یکجوکی
  • سه دیزل پمپ، یک جوکی

تفاوت بوستر پمپ‌های آتشنشانی Listed و Non listed

بوستر پمپ‌های آتش‌ نشانی را می‌توان به دو دسته “Listed” و “Non-listed” تقسیم کرد. بوستر پمپ‌هایListed پمپ‌هایی هستند که توسط سازمان آتش‌نشانی تهران در فهرست تجهیزات مجاز به استفاده قرار گرفته‌اند.

تجهیزات، مصالح و خدمات مشمول در این فهرست، تحت ارزیابی‌های متعدد از جمله آزمون و ارزیابی مصالح و تولید تجهیزات و ارزیابی خدمات به صورت دوره‌ای قرار می‌گیرند. این فهرست تضمین می‌کند که تجهیزات و مصالح مطابق با مقررات، دستورالعمل‌ها، استانداردها و معیارهای فنی مصوب هستند و برای هدف مورد نظر مناسب و تایید شده‌اند.

تجهیزات و مصالحی که در این فهرست قرار می‌گیرند، باید توسط موسسات داخلی یا بین‌المللی معتبر و مورد تأیید سازمان آتش‌نشانی تهران مثل سازمان ملی استاندارد، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی،UL، Vds، FM، LPCB و سازمان‌های مشابه آزمون‌ها و ارزیابی‌های لازم را پشت سر گذاشته‌اند و عملکرد صحیح آن­ها توسط بررسی اسناد فنی رسمی تأیید شده است.

این محصولات و تجهیزاتListed را می‌توان در سایت رسمی سازمان آتش‌نشانی (بخش لیست تجهیزات اطفای حریق) مشاهده و بررسی کرد.

بوستر پمپ آتشنشانی listed

اجزای بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتشنشانی از اجزا مختلف و متعددی تشکیل شده است که هر یک از آن­ها دارای وظایفی خاص هستند. یک بوستر پمپ آتش نشانی زمانی می‌تواند به صورت مناسب و خوب عمل نماید که اجزا مختلف آن بتوانند وظایف خود را به نحو احسنت ایفا نموده و بهترین عملکرد را در مواقع بحران داشته باشند.

در ادامه اجزاء بوستر پمپ آتش نشانیرا به همراه وظایف هر یک توضیح می­‌دهیم.

  1. پمپ اصلی بوستر پمپ آتش نشانی: وظیفه این پمپ تامین فشار تعریف شده در سیستم با دبی مورد نظر است.
  2. پمپ رزرو بوستر پمپ آتش نشانی: این پمپ به عنوان پشتیبان و پمپ ذخیره‌ای به کار می‌رود و در شرایطی که پمپ‌های اصلی نتوانند به دلایل مختلف فشار مورد نیاز را تامین کنند، با فرمان تابلو کنترل روشن می‌شود و وارد مدار می‌گردد.
  3. شیر یکطرفه (Check Valve): در خروجی پمپ‌های نصب شده بر روی بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می‌شود تا از برگشت مجدد آب شبکه لوله کشی به مخزن ذخیره آب جلوگیری کند.
  4. شیر دروازه‌ایOS&Y: این شیر در مسیرهای افقی و عمودی استفاده می‌شود و برخلاف شیریکطرفه، عملکرد بهتری در مسیرهای افقی دارد.
  5. شیر پروانه‌ای: این شیر جهت کنترل جریان آب به کار می‌رود و عموماً در مسیرهای افقی استفاده می‌شود.
  6. شیرCRV: این نوع شیر برای کنترل فشار در سیستم بوستر پمپ آتش نشانی به کار می‌رود.
  7. گیج فشار (Pressure Gauge): این گیج برای اندازه‌گیری فشار آب در سیستم استفاده می‌شود.
  8. سایر اجزا شامل پرشر سوئیچ، صافی و اتصالات: این اجزا نیز در سیستم بوستر پمپ آتش نشانی به کار می‌روند و هر کدام وظایف خاص خود را دارند.

قیمت بوستر پمپ آتش نشانی

قیمت بوستر پمپ آتشنشانی به عوامل مختلفی بستگی دارد:

  1. نوع و کیفیت پمپ مورد استفاده در بوستر پمپ آتش‌نشانی: نوع پمپ، برند و کیفیت ساخت آن از اهمیت بالایی برخوردار است و بر تعیین قیمت تأثیرگذار است.
  2. نیرو محرکه در بوستر پمپ آتش‌نشانی: نیروی محرکه پمپ می‌تواند با توجه به نیاز و استفاده مورد نظر، تغییر کند و به این ترتیب قیمت نیز متغیر خواهد بود.
  3. نوع جوکی پمپ: نوع و کیفیت جوکی پمپ که جزء اجزای بوستر پمپ است، می‌تواند در تعیین قیمت نقش داشته باشد.
  4. شاسی (Chassis) مورد استفاده: شاسی بوستر پمپ آتش‌نشانی که از جمله اجزای اصلی محسوب می‌شود، می‌تواند در تعیین قیمت تأثیرگذار باشد.
  5. تابلو برق (Electrical Control Panel): نوع و امکانات موجود در تابلو برق نیز می‌تواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد.
  6. سایز تجهیزات بوستر پمپ آتش‌نشانی: اندازه و ظرفیت بوستر پمپ نیز در تعیین قیمت اهمیت دارد.
  7. دیگر اجزا اصلی بوستر پمپ آتش‌نشانی: اجزا و تجهیزات اصلی دیگر مانند شیرها، فلومتر، پرشر سوئیچ، فشار سنج و … نیز تأثیرگذار هستند.
  8. لرزه‌گیر در ورودی و خروجی پمپ: استفاده از لرزه‌گیر در ورودی و خروجی پمپ نیز می‌تواند هزینه را تغییر دهد.
  9. صافی پمپ: نوع و کیفیت صافی مورد استفاده نیز به تعیین قیمت بوستر پمپ آتش‌نشانی کمک می‌کند.
  10. کلکتور بوستر پمپ: نوع کلکتور و امکانات آن نیز در تعیین قیمت تأثیرگذار است.
  11. منبع دیافراگمی پمپ آتش‌نشانی: نوع منبع دیافراگمی پمپ نیز ممکن است بر قیمت تأثیر بگذارد.
  12. ورودی آب شهری و مخازن بوستر پمپ: وجود ورودی آب شهری و نوع مخازن مورد استفاده در جهت تأمین آب، همچنین به تعیین قیمت کمک می‌کند.

همه این عوامل با هم ترکیب شده و نقش مهمی در تعیین قیمت بوستر پمپ آتش‌نشانی ایفا می‌کنند.

فیلم آموزشی طرز کار بوستر پمپ آتشنشانی

بوستر پمپ آتش نشانی ساختمان، یکی از تجهیزات مهم در سیستم‌های اطفا حریق است. این پمپ‌ها برای ایجاد فشار بیشتر در سیستم‌های اطفا حریق استفاده می‌شوند و در صورت وجود فشار ضعیف در شبکه لوله‌کشی اطفا حریق، می‌توانند به عنوان پشتیبانی از پمپ اصلی عمل کنند و این ویدیوی روبرو یک ویدیوی آموزشی جهت معرفی کامل مهم‌ترین قطعات بکار رفته در یک بوستر پمپ آتشنشانی است.

برای اطلاع از قیمت و خرید بوستر پمپ آتشنشانی در انواع گوناگون با اطمینان خاطر با مشاوران خرید ثانیرا تماس حاصل فرمایید.

اجزای اصلی بوستر پمپ آتشنشانی

اجزای اصلی بکار رفته در یک بوستر پمپ آتشنشانی عبارتند از: شیر تخلیه، جوکی پمپ، شاسی، پرشر سوئیچ، شیر دروازه ای با ساقه و یوک، شیر پروانه ای، تابلو برق صنعتی، فلومتر، فشارسنج، لرزه گیر ورودی و خروجی، صافی پمپ و شیر صافی، کلکتور، منبع دیاگفرامی، مخازن تامین آب و سایر اجزا.

شیر تخلیه بوستر پمپ آتش نشانی (Casing Relief Valve)

شیر تخلیه یا شیر اطمینان (Casing Relief Valve) یکی از اجزاء بوستر پمپ آتش نشانی است که روی لوله خروجی از پمپ اصلی و قبل از شیریکطرفه نصب می‌شود. اصلی‌ترین دلیل استفاده از این شیر در بوستر پمپ آتش نشانی، جلوگیری از بازگردش جریان داخلی و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد پمپ (Overheat) است.

پرشر سوئیچ مورد استفاده در بوستر پمپ آتش­نشانی تنها فرمان استارت پمپ را می‌دهد و پمپ را خاموش نمی‌کند؛ بنابراین در صورتی که مسیر جریان خروجی به هر دلیلی مسدود شود، این شیر تخلیه از پمپ جریان کمتری خارج کرده و از داغ شدن بیش از حد پمپ جلوگیری می‌کند. در این صورت بهتر است لوله خروجی از این شیر تا درین فاضلاب لوله‌کشی منتهی شود تا جریان تخلیه به طور کامل مخلوط و از بین برود.

جوکی پمپ بوستر پمپ آتشنشانی (Jockey Pump)

جوکی پمپ (Jockey Pump) یکی از قطعات مهم مونتاژ شده بر روی بوستر پمپ آتش نشانی است و نقش مهمی در عملکرد این سیستم دارد. این قطعه نیز از جمله عوامل تأثیرگذار در قیمت بوستر پمپ آتش نشانی است. انتخاب برند و هد جوکی پمپ نیز اهمیت بالایی دارد. عملکرد جوکی پمپ در بوستر پمپ آتش نشانی به این صورت است که هنگامی که فشار سیستم اطفا حریق کاهش می‌یابد، پرشر سوئیچ این کاهش فشار را تشخیص داده و با ارسال سیگنال به تابلو برق (تابلو کنترل)، جوکی پمپ را راه‌اندازی می‌کند.

در صورتی که پس از گذشت مدت زمان معین، جوکی پمپ توانایی تأمین فشار مورد نظر سیستم را داشته باشد، به طور خودکار خاموش می‌شود؛ اما اگر قادر به تأمین فشار مورد نیاز نباشد، پمپ اصلی وارد مدار می‌شود و فشار لازم را تأمین می‌کند.

هدف از استفاده از جوکی پمپ در عملکرد بوستر پمپ آتش نشانی، حفظ ثابت نگه داشتن فشار شبکه آتش نشانی در زمانی که بوستر پمپ به کار نمی‌رود است. به عبارت دیگر، جوکی پمپ به منظور جبران افت فشارهای کوچک ناشی از نشتی‌ها یا تغییرات دمایی شدید سیال در سیستم بوستر استفاده می‌شود.

استفاده از جوکی پمپ علاوه بر جلوگیری از استارت و استاپ مکرر پمپ اصلی و کاهش هزینه‌های مربوط به اجرای پمپ اصلی، مانع از استهلاک زودهنگام پمپ اصلی نیز می‌شود و در نهایت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های بوستر پمپ آتش نشانی می‌گردد.

شاسی بوستر پمپ آتش نشانی (Chassis)

شاسی (Chassis) بوستر پمپ آتش نشانی ابزاری است که به منظور استقرار و ثابت نگهداشتن الکتروپمپ یا دیزل پمپ، جوکی پمپ، کلکتورها، شیرها و سایر اجزا در کنار یکدیگر و با موقعیت‌های از پیش تعیین شده استفاده می‌شود. این شاسی از جنس معمولی فولاد بوده و از قابلیت‌های مهم آن می‌توان به ثبات و پایداری اجزا در محل نصب اشاره کرد.

با توجه به اهمیت شاسی برای استقرار صحیح اجزا و تجهیزات در بوستر پمپ آتش نشانی، طراحی و ساخت آن باید به گونه‌ای باشد که بتواند بار و فشار ناشی از اجزا را به خوبی تحمل کند و از ایجاد مشکلات ناشی از لرزش‌ها و جابجایی‌های ناخواسته جلوگیری نماید.

استفاده از شاسی مناسب در بوستر پمپ آتش نشانی نقش مهمی در عملکرد بهینه و پایدار این سیستم ایفا می‌کند. با توجه به اینکه فولاد از قدرت و مقاومت بالایی برخوردار است، بهترین انتخاب برای استفاده در این بخش مهم اطفاء حریق خواهد بود.

پرشر سوئیچ بوستر پمپ آتشنشانی (Pressure Switch)

پرشر سوئیچ (Pressure Switch) در بوستر پمپ آتش­نشانی نوعی سوئیچ است که زمانی که فشار ورودی به میزان تعیین شده برسد، کنتاکت الکتریکی را فعال کرده و با ارسال سیگنال الکتریکی، سوئیچ را قطع می‌کند. این سوئیچ‌هاطراحی شده اند که در صورت افزایشیا افت فشار، جریان را قطع یا وصل کنند و وظیفه مهمی در کنترل و عملکرد بوستر پمپ آتش نشانی دارند.

شیر دروازه‌ای با ساقه و یوک بوستر پمپ آتش نشانی (OS&Y Gate Valve)

شیر دروازه‌ای با ساقه و یوک (OS&Y Gate Valve) یکی از اجزای مهم و حیاتی در بوستر پمپ آتش نشانی است که بر روی خط دهش، خط مکش و تست لاین این سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. تأمین آب به سیستم‌های اطفای حریق از جمله وظایف حیاتی بوستر پمپ آتش نشانی محسوب می‌شود و به همین دلیل از شیرهای دروازه‌ایOS&Y استفاده می‌شود.

 این شیرها از ساختار خاصی برخوردارند که با یک نگاه به آن­ها می‌توان به راحتی تشخیص داد که شیر در حالت بسته یا باز قرار دارد. این امر اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در صورت بروز حادثه و نیاز به تامین آب به سرعت، تشخیص سریع و دقیق وضعیت شیرها امری ضروری است؛ از این رو انتخاب شیرهای دروازه‌ای با ساقه و یوک در بوستر پمپ آتش نشانی به عنوان یکی از اصولی‌ترین تجهیزات انجام می‌شود.

شیر پروانه‌ای بوستر پمپ آتش نشانی (Butterfly Valve)

شیر پروانه‌ای (Butterfly Valve) یکی از اجزاء بوستر پمپ آتش نشانی است که برای توقف، تنظیم و راه اندازی جریان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع شیر دارای ساختار دوار و چرخشی است که به سرعت می‌تواند باز و بسته شود. در بوستر پمپ آتش نشانی، از شیر پروانه‌ای روی مسیرTest Line (خط تست) استفاده می‌شود. این شیر معمولاً بلافاصله پس از فلومتر قرار داده می‌شود تا جریان آب را کنترل و تنظیم کند.

تابلو برق صنعتی (Electrical control panel)

تابلو برق صنعتی به عنوان یک واحد مجزا، برای هر یک از پمپ‌های مورد استفاده در بوستر پمپ آتش نشانی نیاز است. به این معنا که برای هر پمپ یک تابلو برق جداگانه و اختصاصی وجود دارد؛ به همین دلیل حداقل دو تابلو برق برای بوستر پمپ آتش نشانی لازم است؛ یکی برای پمپ اصلی و دیگری برای جوکی پمپ.

تابلو برق نقش مهمی در کنترل و مدیریت عملکرد پمپ‌ها در بوستر پمپ آتش نشانی ایفا می‌کند. این تابلو برق با تحلیل سیگنال‌های فرستاده شده از ابزارهای کنترل فشار مثبت، که روی بوستر پمپ نصب شده‌اند، به تغییرات فشار حساس می‌شود و با ارسال سیگنال‌های مورد نیاز، پمپ‌ها را به‌طور متناسب روشن یا خاموش می‌کند.

ساخت بوستر پمپ آتشنشانی

فلومتر سیستم بوستر پمپ آتشنشانی (Flow Meter)

فلومتر (Flow Meter) یک حسگر است که میزان جریان جرمی یا حجمی مایع یا گاز را اندازه‌گیری می‌کند. این تجهیزات به اسامی مختلفی مانند جریان‌سنج، لیتر شمار یا سنسور سرعت سیال معروف هستند. این نام‌های مختلف بر اساس کاربردها و صنایع مختلفی که در آن­ها استفاده می‌شوند،تعریف شده‌اند.

هدف اصلی همه فلومترها اندازه‌گیری جریان سیال است. در سیستم بوستر پمپ آتش نشانی، فلومتر به‌عنوان یک تجهیز سنجشی استفاده می‌شود و بسیار مناسب برای اجرای تست پمپ اطفا حریق است. در این روش، آب به مخزن برگشت داده می‌شود؛ اما باید توجه داشت که این بازگشت جریان نباید اغتشاش و اختلال در مکش ایجاد کند. با توجه به اهمیت و نقش سنجش جریان در بوستر پمپ آتش نشانی، استفاده از فلومتر با کیفیت و مطابق با استانداردها توصیه می‌شود. این تجهیزات بر اساس برند و کیفیت مورد استفاده، قیمت‌های مختلفی دارند.

فشار سنج بوستر پمپ آتشنشانی (Pressure Gauge)

فشار سنج (Pressure Gauge) به منظور مشاهده میزان فشار در مکش و دهش هر یک از پمپ‌های بکار رفته در بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می‌گردد. محل قرارگیری فشار سنج برای پمپ اصلی یا جوکی پمپ هم روی مسیر مکش درست قبل از پمپ و هم بر روی مسیر دهش درست پس از پمپ می‌باشد.

لرزه‌گیر در ورودی و خروجی پمپ آتش نشانی (Vibration Dampener)

لرزه‌گیر مهار دار در ورودی و خروجی هر یک از پمپ‌ها جهت جلوگیری از انتقال لرزش ناشی از کار هر یک از آن­ها به سایر پمپ‌ها و شبکه لوله‌کشی باید نصب شود. در مواردی که در ساخت بوستر پمپ‌ها از پمپ‌های با کیفیت بالا که عموما بدون صدا و لرزش هستند، استفاده گردد، نیازی به استفاده از لرزه‌گیر نخواهد بود.

در چنین مواقعی جهت جلوگیری از انتقال حتی کمترین لرزش پمپ‌ها توصیه می‌شود در محل اتصال کلکتورهای مکش و رانش بوستر پمپ به شبکه لوله‌کشی از لرزه‌گیر استفاده شود.

صافی پمپ و شیر صافی بوستر پمپ آتشنشانی

برای جلوگیری از ورود مواد خارجی به بوستر پمپ و شبکه لوله‌کشی و سایر تجهیزات اطفاء حریق آبی، در ابتدای لوله تغذیه آب خروجی از منبع ذخیره آب آتش نشانی باید از شیر فلکه قطع و وصل و سپس صافی با توری گالوانیزه یا استیل استفاده شود.

در خط مکش از شیرهایی تحت عنوان شیر صافی نیز استفاده می‌گردد تا اگر اجزای ریزی که می‌تواند به پمپ آسیب برساند در مسیر ورودی آب به پمپ وجود دارد، وارد پمپ نگردد. شیر صافی به عنوان یک شیر دوار چرخشی استفاده می‌شود که برای توقف و راه‌اندازی جریان آب به کار می‌رود.

کلکتور بوستر پمپ آتشنشانی

کلکتور یک لوله با سایز بزرگ است و به عنوان یک منبع کوچک می‌توان از آن جهت پخش آب یکنواخت بین الکتروپمپ‌ها استفاده کرد. بوستر پمپ‌های آتش نشانی دارای یک کلکتور ورودی و یک کلکتور خروجی هستند که به لوله‌های ورودی و خروجی متصل می‌شوند. به منظور رعایت ضریب اطمینان مناسب، ساخت کلکتور برای بوستر پمپ آتش نشانی با استفاده از لوله‌های فولادی سیاه مانیسمان انجام می‌پذیرد و با دو بار رنگ رویه قرمز روشن پوشش داده می‌شود تا از سایر بوستر پمپ‌ها در موتورخانه یا پمپ‌خانه تمایز داشته باشد.

منبع دیافراگمی بوستر پمپ آتش نشانی

این تجهیز در بوستر پمپ آتش نشانی در درجه اول برای جذب ضربه قوچ ناشی از روشن و خاموش شدن الکتروپمپ‌ها پیش‌بینی می‌شود. حجم منبع دیافراگمی (منبع انبساط) درصورتی که پرشرسوئیچ‌های بوستر پمپ آتش نشانی با توجه به نقطه کار بوستر پمپ صحیح انتخاب و تنظیم شده باشد، می‌تواند حتی 100 لیتری نیز باشد.

نکته: استفاده از منبع دیافراگمی برای بوستر پمپ‌های بدون جوکی الزامی است؛ بنابراین اگر در بوستر پمپ، جوکی پمپ تعبیه گردد دیگر نیازی به منبع دیافراگمی نخواهد بود.

مخازن تامین آب بوستر پمپ آتشنشانی

به منظور تامین آب مورد نیاز اسپرینکلرها و جعبه‌های آتش نشانی می‌بایست مخازنی با حجم مناسب در کنار بوستر پمپ آتش نشانی طراحی و نصب گردد. دلیل استفاده از مخازن آب آن است که با توجه به حجم بالای آب مورد نیاز برای سیستم اطفای حریق، به طور معمول سیستم‌های معمول آبرسانی به این اماکن قابلیت تامین آب به اندازه کافی را ندارند؛ بنابراین می‌بایست مخازن آب با حجم کافی تعبیه گردد.

سایز تجهیزات بوستر پمپ آتش نشانی (fire fighting booste pump equipment)

در یک بوستر پمپ آتش نشانی، تجهیزات و قطعات دیگری نیز وجود دارند که به سایز و اندازه آن­ها توجه می‌شود. این قطعات شامل شیریکطرفه (Check Valve)، شیر پروانه‌ای (Butterfly Valve)، گیج فشار (Pressure Gauge)، شیر اطمینان، صافی، پرشر سوئیچ، اتصالات و … هستند. هر یک از این تجهیزات بسته به برند و کیفیت مورد انتخاب، قیمت‌های متفاوتی خواهند داشت.

لازم به ذکر است که رعایت استانداردها و دستورالعمل‌های داخلی و بین المللی بسیار مهم است و برخی از این قطعات می‌بایست دارای تاییدیه‌های معتبری همچون UL ،FM و… باشند. این موضوع باعث می‌شود که قیمت‌ها بالاتر از حالت معمول باشد.

چه ساختمان‌هایی نیاز به تأییدیه سازمان آتش ‌نشانی دارند؟

ساختمان‌های مختلف نیاز به تأییدیه از سازمان آتش نشانی دارند. این ساختمان‌ها عمدتاً شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. ساختمان‌های مسکونی: ساختمان‌های مسکونی که دارای 6 طبقه روی همکف یا بیشتر هستند، نیاز به تأییدیه سازمان آتش نشانی دارند. بعضی مناطق شهرداری‌ها نیز الزام می‌کنند که ساختمان‌های مسکونی با 5 طبقه روی همکف نیز دارای تاییدیه آتش نشانی باشند.
  2. ساختمان‌های اداری و تجاری: ساختمان‌هایی که برایامور اداری و تجاری به‌کار می‌روند و دارای 2 طبقه یا بیشتر روی همکف هستند نیز نیاز به تأییدیه سازمان آتش نشانی دارند.

طبق مقررات ملی ساختمان، اجرای استعلام‌های لازم از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر، در دو مرحله صدور پروانه طرح و صدور گواهی پایان‌کار ساختمان، باید برای موارد زیر صورت بگیرد.

  1. شهرهای بزرگ (با بیش از 500 هزار نفر جمعیت)
  2. ساختمان‌های مسکونی دارای بیش از 5 طبقه روی زمین
  3. کلیه ساختمان‌های غیرمسکونی
مزایای بوستر پمپ آتش نشانی
مزایای بوستر پمپ آتشنشانی

منظور از ساختمان‌های S2 ‌، S1 ‌و ‌S3

در ایران، ساختمان‌ها بر اساس کاربری و خطرات احتمالی ناشی از آتش‌سوزی به سه گروه S1، S2 و S3 تقسیم می‌شوند. این تقسیم‌بندی بر اساس عواملی مانند مساحت ساختمان، ارتفاع، تعداد طبقات، کاربری و نوع مواد و مصالح ساختمانی انجام می‌شود.

ساختمان‌های S3

ساختمان‌های S3 شامل ساختمان‌هایی با خطر آتش‌سوزی بالا هستند. این ساختمان‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ساختمان‌های صنعتی و تولیدی با مواد و مصالح قابل اشتعال
  • ساختمان‌های با کاربری تجاری و اداری با تعداد طبقات بیش از 5
  • ساختمان‌های مسکونی با تعداد طبقات بیش از 10
ساختمان‌های S2

ساختمان‌های S2 شامل ساختمان‌هایی با خطر آتش‌سوزی متوسط هستند. این ساختمان‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ساختمان‌های صنعتی و تولیدی با مواد و مصالح غیرقابل اشتعال
  • ساختمان‌های با کاربری تجاری و اداری با تعداد طبقات بین 3 و 5
  • ساختمان‌های مسکونی با تعداد طبقات بین 5 و 10
ساختمان‌های S1

ساختمان‌های S1 شامل ساختمان‌هایی با خطر آتش‌سوزی کم هستند. این ساختمان‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ساختمان‌های مسکونی با تعداد طبقات کمتر از 5
  • ساختمان‌های اداری و تجاری با تعداد طبقات کمتر از 3
  • ساختمان‌های صنعتی و تولیدی با مواد و مصالح غیرقابل اشتعال

الزامات سیستم‌های اطفای حریق در ساختمان‌های مختلف متفاوت است. ساختمان‌های S3 باید مجهز به سیستم‌های اطفای حریق پیشرفته‌ای مانند اسپرینکلر و سیستم اعلام و اطفای حریق اتوماتیک باشند. ساختمان‌های S2 و S1 نیز باید مجهز به سیستم‌های اطفای حریق پایه‌ای مانند خاموش‌کننده‌های دستی و سیستم اعلام حریق باشند. در ایران، سازمان آتش‌نشانی مسئول تعیین گروه تصرف ساختمان‌ها است. این سازمان با بررسی عوامل مختلف، ساختمان‌ها را به یکی از سه گروه S1، S2 و S3 تقسیم می‌کند.

خرید بوستر پمپ آتشنشانی

 

بوستر پمپ آتش نشانی یک دستگاه مکانیکی است که برای افزایش فشار آب در سیستم های آتش نشانی استفاده می شود. این دستگاه ها می توانند فشار آب را تا چندین برابر افزایش دهند که برای خاموش کردن آتش ضروری است. بوستر پمپ آتش نشانی ها باید توسط یک تکنسین واجد شرایط نصب و نگهداری شوند. این دستگاه ها باید به طور منظم سرویس شوند تا عملکرد صحیح خود را حفظ کنند.بوستر پمپ آتش نشانی ها یک سرمایه گذاری مهم برای ایمنی ساختمان شما هستند. با انتخاب و نصب صحیح بوستر پمپ آتش نشانی، می توانید از ساختمان خود در برابر آتش محافظت کنید.شما میتوانید برای خرید بوستر پمپ آتش نشانی از تیم ثانیرا تهیه کنید.

 

در آخر باید گفت که بوستر پمپ‌های آتشنشانی از اجزا مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام وظایف خاص خود را دارند. این پمپ‌ها برای تامین فشار لازم در شبکه لوله‌کشی اطفا حریق استفاده می‌شوند. در طی این فرایند برای جلوگیری از بازگردش آب، از شیر یک طرفه استفاده می­کنند. بوستر پمپ‌ها نیاز به منبع دیافراگمی دارند تا ضربه قوچ ناشی از روشن و خاموش شدن پمپ‌ها را جذب کنند و از ایجاد خسارات جانی و مالی جلوگیری نمایند.

برای تولید کنندگان بوستر پمپ‌ها، رعایت استانداردها و الزامات مربوطه بسیار مهم است تا ایمنی و کیفیت محصولات را تضمین کنند. این تجهیزات در ساختمان‌ها و اماکن مختلف اهمیت بالایی دارند و با گسترش جمعیت و نیاز به ایمنی بیشتر، استفاده از بوستر پمپ‌های آتش نشانی ضروری است.

گالری بوستر پمپ‌های آتشنشانی ساخته شده توسط شرکت ثانیرا

بوستر پمپ آتشنشانی سه خط ⮟

بوستر پمپ آتشنشانی دو خط  

تابلو برق بوستر پمپ آتشنشانی ⮟

4 دیدگاه در “بوستر پمپ آتشنشانی

  1. محسن حسینی گفت:

    سلام، برای 6طبقه هر طبقه 2 واحد مجموع 12 واحد، یک بوستر پمپ آتش نشانی لازم داشتیم. ممنون از شما

    1. manager.z گفت:

      سلام، لطفا متراژ واحد ها (متر مربع) و محل قرارگیری بوستر پمپ (همکف یا منفی) را ذکر بفرمایید.

  2. خزایی گفت:

    سلام ممنون از خدمات شما بوستر پمپ آتش نشانی عالی در اختیار ما قرار دادید.

    1. manager.z گفت:

      سلام خوشحالیم ازاین که رضایت کامل در خرید بوستر پمپ آتش نشانی داشتید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *